2022. június 13. hétfő

De te maradj meg abban, amit tanultál, és amiről megbizonyosodtál, tudván, kiktől tanultad, mivel gyermekségedtől ismered a szent írásokat, amelyek bölccsé tehetnek téged az üdvösségre a Krisztus Jézusba vetett hit által. A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre; hogy az Isten embere tökéletes és minden jó cselekedetre felkészített legyen.

2Tim 3,14-17.

KRISZTUSI KÉPMÁS

Mert az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk. (Ef 2,10)

Szabadidőmben szeretek tájképeket festeni. Élvezem, amikor Isten alkotását szemlélve a festővásznon is megörökíthetem, ahogyan én látom a földet, az eget és a vizeket. Azért, hogy képes legyek erre, festési technikákat és a legjobb módszereket kell elsajátítanom, hogy a föld természeti elemeit megjelenítsem. A színek keverése, a világos és sötét árnyalatok, valamint a különböző perspektívák megfelelő használata mind idetartoztak. Minél többet tanulok a természetről, annál jobban tudok festeni, mert amit ábrázolok, azt ismerem. Ha ez sikerül, reményeim szerint ez másokat inspirál.
A fenti igevers arról szól, hogy Isten azért alkotott bennünket, hogy Jézus Krisztus által jót cselekedjünk. A 2Tim-ból idézett rész a bibliatanulmányozás értékéről tanít. Minél többet tanulunk, imádkozunk és elmélkedünk Isten igéje felett, annál jobban megértjük, hogy ki is ő. Minél inkább részünkké válik Isten szava a Szentlélek által, annál jobban meg tudjuk jeleníteni Krisztust azok számára, akik hallják szavainkat és látják tetteinket. Így Isten tanúivá válunk és bemutatjuk az ő művét. Legyünk Krisztus képmásai Isten dicsőségére az egész világ előtt!

Imádság: Édesatyánk, segíts még jobban megismernünk téged a Szentírás által! Szentlelked tegyen képessé arra, hogy Krisztusra mutató példák legyünk ebben a világban. Ámen.

Hogyan láthatnák meg mások Krisztust bennem?
Verner Guthrie (Alabama, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ EGYHÁZI ÖNKÉNTESEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek