2022. június 16. csütörtök

Kérlek tehát titeket én, aki fogoly vagyok az Úrért: éljetek ahhoz az elhívatáshoz méltón, amellyel elhívattatok, teljes alázatossággal, szelídséggel és türelemmel; viseljétek el egymást szeretettel, igyekezzetek megtartani a Lélek egységét a békesség kötelékével. Egy a test, és egy a Lélek, aminthogy egy reménységre kaptatok elhívást is: egy az Úr, egy a hit, egy a keresztség, egy az Istene és Atyja mindeneknek; ő van mindenek felett és mindenek által és mindenekben. A kegyelem pedig mindegyikünknek Krisztus ajándékának mértéke szerint adatott. Ezért mondja az Írás:
"Felment a magasságba, foglyokat vitt magával, ajándékot adott az embereknek." Az pedig, hogy "felment", mi mást jelent, mint azt, hogy le is szállt erre a földre. Aki leszállt, az "fel is ment", feljebb minden égnél, hogy betöltse a mindenséget. És ő "adott" némelyeket apostolokul, másokat prófétákul, ismét másokat evangélistákul vagy pásztorokul és tanítókul, hogy felkészítse a szenteket a szolgálat végzésére, Krisztus testének építésére, míg eljutunk mindnyájan a hitnek és Isten Fia megismerésének egységére, a felnőttkorra, a Krisztus teljességét elérő nagykorúságra.

Ef 4,1-13.

KEGYELEM ÉS MEGBOCSÁTÁS

Tiszta szívet teremts bennem, Istenem, és az erős lelket újítsd meg bennem! (Zsolt 51,12)

Nemrég egy korábbi munkatársamat hívtam meg ebédre. Évek óta nem találkoztunk, de szerettem volna személyesen bocsánatot kérni tőle egy olyan esetért, ami még az irodában történt. Úgy gondoltam, hogy jogosan haragszik, ezért amikor az étterembe értünk, kész voltam szembenézni negatív érzéseivel.
Legnagyobb meglepődésemre elfogadta bocsánatkérésemet, és nem csinált ügyet a történtekből. Egy nagyszerű órát töltöttünk együtt, és barátként távoztunk. Könnyű szívvel és tiszta lelkiismerettel indultam haza az étteremből.
Korábban aszerint hoztam a döntéseimet, hogy mi lenne számomra a legjobb, és nem gondoltam másokra. Önzésem irányította cselekedeteimet. Úgy gondoltam, mindenki törődjön magával. Krisztussal való kapcsolatom megváltoztatta az életemet, és nem voltam többé az, aki akkor megbántotta a munkatársát. Az én Teremtőm megbocsátotta azt, és minden más vétkemet is. Isten kegyelmének és megbocsátásának köszönhetően képes vagyok visszatekinteni életemre, észrevenni a hibáimat és igyekezem jóvátenni őket. Amikor így cselekszem, lehetőségem van másoknak is megmutatni, mit tett értem Isten. Én magam is megemlékezem az ő kegyelméről, amikor mások - mint például a barátom is - elfogadják a bocsánatkérésemet.

Imádság: Istenünk, köszönjük kegyelmedet és irgalmadat! Segíts szeretni egymást és bocsánatot kérni másoktól! Ámen.

A Krisztusban való új élet ad erőt szembenézni a hibáimmal.
Betsy Mitchell (New York, USA)

IMÁDKOZZUNK A MEGSZAKADT BARÁTSÁGOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek