2022. június 23. csütörtök

Mit mondjunk tehát ezekre? Ha Isten velünk, ki lehet ellenünk? Aki tulajdon Fiát nem kímélte, hanem mindnyájunkért odaadta, hogyan ne ajándékozna nekünk vele együtt mindent? Ki vádolná Isten választottait? Hiszen Isten az, aki megigazít. Ki ítélne kárhozatra? Hiszen Krisztus Jézus az, aki meghalt, sőt feltámadt, aki Isten jobbján van, és esedezik is értünk. Ki választana el minket Krisztus szeretetétől? Nyomorúság, vagy szorongattatás, vagy üldözés, vagy éhezés, vagy mezítelenség, vagy veszedelem, vagy fegyver? Amint meg van írva: "Teérted gyilkolnak minket nap mint nap, annyira becsülnek, mint vágójuhokat." De mindezekben diadalmaskodunk az által, aki szeret minket. Mert meg vagyok győződve, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelmek, sem jelenvalók, sem eljövendők, sem hatalmak, sem magasság, sem mélység, sem semmiféle más teremtmény nem választhat el minket Isten szeretetétől, amely megjelent Krisztus Jézusban, a mi Urunkban.

Róm 8,31-39.

PERSPEKTÍVA VÁLASZTÁS

Meg vagyok győződve, hogy sem halál, sem élet, sem magasság, sem mélység sem semmi más teremtmény nem választhat el minket Isten szeretetétől, Krisztus Jézusban. (Róm 8,38-39)

Számos orvos megvizsgált, mire végül megkaptam a diagnózist. Anyukám mellett ültem a pici rendelőben, amikor az orvos közölte, hogy sok teszt és konzultáció után egyértelmű, hogy nyirokcsomó daganatom van.
Emlékszem, nagy reményeket és elhatározást éreztem. A félelem gyökeret verhetett volna a lelkemben, de elhatároztam, hogy Isten nagyobb minden betegségnél, legyen az akár a rák. Bíztam benne, bárhogy is alakul, Isten szeret engem.
A kezelés nyarán a Fülöp-szigeteken voltam anyukámmal. Közben online befejeztem az utolsó főiskolai évet. Voltak nagyon rossz napok, de akadtak elfogadhatók is. Mindig úgy mentem be a kórházba, hogy az a kegyelem és könyörület új napja.
Most már kilenc éve tünetmentes vagyok. A történtek megtanítottak arra, hogy megválaszthatjuk, hogyan reagálunk a kihívásokra. Azt is megtanultam, hogy Isten szeretete sokkal erősebb a betegségnél, kétségnél, aggódásnál vagy félelemnél.
Isten hűségének megélésére lehetőségként tekinthetünk a kihívások között is. Ha saját életünkből nem tudunk emlékezni különleges pillanatokra, akkor mindig visszaidézhetjük Isten szeretetének végső megnyilvánulását, hogy elküldte közénk Jézust.

Imádság: Urunk, köszönjük a feltétel nélküli szereteted. Segíts, emlékezni hűségedre a nehézségek idején is! Ámen.

Hogyan mutatkozott meg Isten hűsége az életemben?
Jamae (Oregon, USA)

IMÁDKOZZUNK A NYIROKCSOMÓDAGANATOS BETEGEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2022 Június
Ke Sze Cs Szo Va
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek