2022. június 28. kedd

Örüljetek az Úrban mindenkor! Ismét mondom: örüljetek! A ti szelídségetek legyen ismert minden ember előtt! Az Úr közel! Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt; és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat Krisztus Jézusban. Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetre méltó, ami jó hírű, ha valami nemes és dicséretes, azt vegyétek figyelembe! Amit tanultatok és átvettetek, hallottatok és láttatok is tőlem, azt tegyétek, és veletek lesz a békesség Istene.

Fil 4,4-9.

ÖRÜLJETEK!

Örüljetek az Úrban mindenkor! Ismét mondom: örüljetek! A ti szelídségetek legyen ismert minden ember előtt! Az Úr közel! (Fil 4,4-5)

A 2020-as év mindenkinek nehéz volt. Az országomban nemcsak a Covid-19 pandémia okozott zavart, hanem politikai tüntetések is, amik a mai napig tartanak. Minden nap egy rémálomnak tűnik, és kevés a békesség a szívemben.
Átérzem azt, amit Pál írt a Filippiekhez. Börtönben volt, és a Filippiben élő gyülekezet aggódott érte. Az "örüljetek" szó tizenháromszor szerepel valamilyen formában a levélben. Miért beszélne az örömről, amikor majdnem meghalt? Pál számára az öröm és megnyugvás Istentől jött: "Örüljetek az Úrban mindenkor!" Még a legnehezebb pillanatokban is mellettünk van Isten, és ez a közelség ad nekünk nyugalmat és biztonságot.
Átéltem sok kihívással teli időszakot: megbuktam a hiteles könyvvizsgálói vizsgán kétszer is, az egyetem, ahol dolgoztam, bezárt, a szüleim mindketten bankban dolgoznak, nagyobb járványveszélynek kitéve. Mégis Pál szavai emlékeztetnek, hogy örüljek még nehéz időkben is, mert akármi is történik, Jézus a mi Megváltónk!
Isten akkor is hűséges, amikor szenvedünk és fájdalmaink vannak. Ebben az igazságban találhatunk örömöt. Örömünkben pedig Isten ad nekünk békességet.

Imádság: Istenünk, békességed minden értelmet meghalad. Add, hogy a szemünk a te Fiadra, Jézusra függesszük! Ámen.

A nehéz időkben Isten hűsége hoz nekem örömet.
Sergio Luis Alfonso (Bulacan, Fülöp-szigetek)

IMÁDKOZZUNK AZ ORSZÁGOKÉRT, AHOL TÜNTETÉSEK VANNAK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek