2022. június 29. szerda

Testvéreim, ha valakit tetten is érnek valamilyen bűnben, ti, akik lelki emberek vagytok, igazítsátok helyre az ilyet szelíd lélekkel. De azért vigyázz magadra, hogy kísértésbe ne essél! Egymás terhét hordozzátok, és így töltsétek be Krisztus törvényét. Mert ha valaki azt gondolja, hogy ő valami, jóllehet semmi, megcsalja önmagát. Mindenki a saját tetteit vizsgálja meg, és akkor csakis a maga tetteivel dicsekedhet, és nem a máséval. Mert mindenki a maga terhét hordozza.

Gal 6,1-5.

ÜREGES FÁK

Egymás terhét hordozzátok, és így töltsétek be Krisztus törvényét. (Gal 6,2)

Egy napos őszi délután a felnőtt fiammal túráztunk a helyi erdőben. Megálltunk egy fánál, aminek az aljában volt egy üreg. Amikor bedugtam a fejem, a fiam figyelmeztetett, hogy állatok is lakhatnak benne, de teljesen üres volt. Elámultunk azon, hogy a fa erősen állt még úgy is, hogy hiányzott a közepe.
Ugyanígy, amikor az emberek erősnek és magabiztosnak tűnnek, lehet, hogy összetört a szívük vagy háborog a lelkük. Egy vasárnap a lelkészünk többünket meghívott, hogy imádkozzunk egymásért. Egy nő mellett ültem, akivel néha beszélgettünk, és megkérdeztem, hogy miért imádkozzak. Elkomorult arccal válaszolta: "A lányomért és a kapcsolatunkért." Egy ritka pillanat volt, amikor egy személyes szívfájdalom felszínre került.
Az emberek is lehetnek olyanok, mint az üreges fák. Ha összetalálkozunk, van rá esély, hogy belelássak a szívükbe, és megnyugvást vagy támogatást kínáljak. Én is ritkán tudok megnyílni, hogy felfedjem a saját sérelmeim és összetöröttségemet másoknak. De Isten arra bátorít, hogy tekintsünk a saját és mások sz ívébe, és szeretettel legyünk egymás iránt.

Imádság: Istenünk, segíts egymás terhét hordozni. Add, hogy mások fel merjék fedni sérelmeiket és bajaikat, és nekünk is legyen bizalmunk megosztani terheinket velük. Ámen.

Isten arra bátorít, hogy osszam meg nehézségeimet másokkal!
Susan Wakefield Dal Porto (Illinois, USA)

IMÁDKOZZUNK A CSENDBEN SZENVEDŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek