2022. július 5. kedd

Áldjad, lelkem, az URat, és egész bensőm az ő szent nevét! Áldjad, lelkem, az URat, és ne feledd el, mennyi jót tett veled! Ő megbocsátja minden bűnödet, meggyógyítja minden betegségedet, megváltja életedet a sírtól, szeretettel és irgalommal koronáz meg. Betölti javaival életedet, megújul ifjúságod, mint a sasé.
Minden elnyomottal igazságosan és törvényesen bánik az ÚR. Megismertette útjait Mózessel, cselekedeteit Izráel fiaival. Irgalmas és kegyelmes az ÚR, türelme hosszú, szeretete nagy. Nem perel mindvégig, nem tart haragja örökké. Nem vétkeink szerint bánik velünk, nem bűneink szerint fizet nekünk. Mert amilyen magasan van az ég a föld fölött, olyan nagy a szeretete az istenfélők iránt. Amilyen messze van napkelet napnyugattól, olyan messzire veti el vétkeinket.

Zsolt 103,1-12.

ISTEN GYÖNYÖRKÖDIK BENNÜNK

Amilyen irgalmas az apa fiaihoz, olyan irgalmas az ÚR az istenfélőkhöz. (Zsolt 103,13)

Egyszer lehetőségem adódott, hogy megnézzem a tizenéves fiamat, amint egy zenekarban basszusgitározik. Miközben játszott, egyszer sem vettem le a tekintetemet róla! Amikor egy dalt befejeztek, feleségemmel lelkesen tapsoltunk egy maroknyi más hallgatóval együtt. A jelenlévő sok ember közül csak kevesen tapsoltak velünk. Ők talán a színpadon lévő hat tinédzser szülei voltak. Ezek a fiúk nem játszottak valami kiválóan, de ez nem csökkentette az érdeklődésemet a fiam játéka iránt. Mindegy, hogy kiválóan játszik-e a hangszerén vagy sem, lelkesen figyelem és hallgatom őt, egyszerűen azért, mert szeretem.
Ez az, ahogy Isten érez irántunk. Akár híresek, sikeresek vagy ügyesek vagyunk, és nagy dolgokat viszünk véghez, vagy éppen ellenkezőleg, Istent érdekli az életünk, mert szeret minket. Nem azért szeret, mert jók vagyunk bizonyos dolgokban, vagy akár azért, mert alapjában véve jók lennénk. Isten egyszerűen azért szeret minket, mert a gyermekei vagyunk.

Imádság: Atyánk, köszönjük, hogy gyermekeidnek tekintesz minket és gyönyörködsz bennünk, nem azért, mert méltók vagyunk rá, hanem mert szeretsz. Ámen.

Isten képességeimtől függetlenül szeret.
Jonson Siahaan (Indonézia)

IMÁDKOZZUNK, HOGY ÚGY SZERESSÜNK MÁSOKAT, AHOGY ISTEN SZERET MINKET!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek