2022. július 6. szerda

Szenved-e valaki közöttetek? Imádkozzék! Öröme van-e valakinek? Énekeljen dicséretet! Beteg-e valaki közöttetek? Hívassa magához a gyülekezet véneit, hogy imádkozzanak érte, és kenjék meg olajjal az Úr nevében. És a hitből fakadó imádság megszabadítja a szenvedőt, az Úr felsegíti őt, sőt ha bűnt követett is el, bocsánatot nyer. Valljátok meg azért egymásnak bűneiteket, és imádkozzatok egymásért, hogy meggyógyuljatok. Nagy az ereje az igaz ember buzgó könyörgésének.

Jak 5,13-16.

MISSZIÓS LEHETŐSÉGEK

Legyetek éberek, teljes állhatatossággal könyörögve valamennyi szentért. (Ef 6,18)

Kórházi nővérként gyakran használom a liftet. Minden reggel, mielőtt felmegyek a folyosómra, imádkozni szoktam azokért a látogatókért, akik majd ugyanezt a liftet használják. A legtöbben nem örülnek, hogy a kórházba kellett jönniük. Némelyek messziről utaztak ide, nyugtalanok, és aggódnak valaki miatt.
Amikor a lifthez lépek, rájuk mosolygok, és megkérdezem: "Hogy van ma?" Ezzel a néhány szóval már fel is vettem velük a kapcsolatot, és Isten munkája megkezdődhet. Egyesek visszamosolyognak, és udvariasan válaszolnak: "Köszönöm, jól. És önnek hogy telik a napja?" Néha azonban a beszélgetés mélyebb síkot is érint. Ilyen válaszokat szoktam hallani: "Nincs igazán jó napom; a férjem sztrókot kapott, és nincs jól" vagy "Ma olyan kimerült vagyok; alig aludtam már napok óta, amióta a fiamat idehozták egy baleset után". A lift útja rövid, így csak rövid válaszokra szorítkozhatok: "Nagyon sajnálom, ami a kedves hozzátartozójával történt, mindkettőjükért imádkozni fogok ma!"
Nincs szükségünk útlevélre vagy repülőjegyre ahhoz, hogy missziós útra menjünk. Szerte körülöttünk sok missziós lehetőség van. Isten segítségével megtalálhatjuk a módját a szeretet és együttérzés kifejezésére azok felé, akikkel naponta találkozunk.

Imádság: Istenünk, segíts észrevenni a szolgálat lehetőségét, hogy meglássuk, kiknek van szüksége a szeretetedre! Ámen.

Mindig van alkalom a szeretet és együttérzés kifejezésére.
Cheryl A. Mart (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK A KÓRHÁZI BETEGEKÉRT ÉS LÁTOGATÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek