2022. július 8. péntek

Utaidat, URam, ismertesd meg velem, ösvényeidre taníts meg engem! Vezess hűségesen, és taníts engem, mert te vagy szabadító Istenem, mindig benned reménykedem. Gondolj, URam, irgalmadra és kegyelmedre, melyek öröktől fogva vannak. Ifjúkorom vétkeire és bűneimre ne emlékezz! Kegyelmesen gondolj rám, mert te jóságos vagy, URam!
Jó és igaz az ÚR, ezért megmutatja a vétkeseknek a jó utat. Az alázatosakat igazságosan vezeti, és az ő útjára tanítja az alázatosakat. Az ÚR minden ösvénye szeretet és hűség azoknak, akik megtartják szövetségét és intelmeit. A te nevedért, ó, URam, bocsásd meg bűneimet, mert sok van!

Zsolt 25,4-11.

ÚTBAIGAZÍTÁS

Lábam előtt mécses a te igéd, ösvényem világossága. (Zsolt 119,105)

Amikor elkezdtem volna használni a kocogás közbeni lépésszámlálót, melyet egy barátomtól kaptam, két kihívással szembesültem: kitalálni, hogyan töltsem fel, és hogyan szinkronizáljam az órát az okostelefonommal az adatátvitelhez. Mivel a barátom kidobta mind a csomagolódobozt, mind a használati utasítást, az internethez folyamodtam, remélve, hogy itt megtalálom azt. Sajnos, magán az eszközön nem találtam semmilyen márka- vagy típusjelzést. Végül az eredeti tulajdonos küldött egy termékleírást, melyből kiderült, egy egészen másfajta márkáról van szó, mint amire gondoltam. Amikor azután beírtam a megfelelő információkat, a szinkronizálás már könnyű volt.
Milyen gyakran megpróbálunk kitalálni dolgokat az életben, Isten útmutatása nélkül! Ilyenkor azután vargabetűket teszünk, mint a zsidó nép a pusztában a 2Móz szerint, amikor kijöttek Egyiptomból. Pedig ahogy Isten ellátta őket a szükséges navigációs eszközzel, felhőoszloppal nappal és tűzoszloppal éjjel, úgy minket is lépésről lépésre kíván vezetni életünk során. Ha imádkozunk, olvassuk a Bibliát, és engedünk a Szentlélek késztetésének, Isten segít kitalálnunk múltunk hibáinak útvesztőjéből, és képessé tesz arra, hogy bizalommal és reménnyel tekintsünk előre a jövőbe.

Imádság: Istenünk, köszönjük vezetésed és a bizonyosságot, hogy te soha nem engeded, hogy téves úton járjunk. Ámen.

A helyes irányba fogok haladni, ha Istent követem.
Arlene Timber-Henry (Szent Márton-sziget)

IMÁDKOZZUNK, HOGY KÉSZEK LEGYÜNK SEGÍTSÉGET KÉRNI!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek