2022. július 9. szombat

A szeretet soha el nem múlik. De legyen bár prófétálás: el fog töröltetni; legyen nyelveken szólás: meg fog szűnni; legyen ismeret: el fog töröltetni. Mert töredékes az ismeretünk, és töredékes a prófétálásunk. Amikor pedig eljön a tökéletes, eltöröltetik a töredékes. Amikor gyermek voltam, úgy szóltam, mint gyermek, úgy gondolkodtam, mint gyermek, úgy értettem, mint gyermek; amikor pedig férfivá lettem, elhagytam a gyermeki dolgokat. Mert most tükör által homályosan látunk, akkor pedig színről színre; most töredékes az ismeretem, akkor pedig úgy fogok ismerni, ahogyan engem is megismert Isten. Most azért megmarad a hit, a remény, a szeretet, e három; ezek közül pedig a legnagyobb a szeretet.

1Kor 13,8-13.

GYERMEKI HIT

Amikor gyermek voltam, úgy szóltam, mint gyermek, úgy gondolkodtam, mint gyermek, úgy értettem, mint gyermek; amikor pedig férfivá lettem, elhagytam a gyermeki dolgokat. (1Kor 13,11)

"Ki szeretnél lenni, amikor felnősz?" - kérdezte tőlem az apám gyerekkoromban. Hatévesen így válaszoltam: "Állatorvos akarok lenni". "Nem - mondta apám - ez az, amit csinálni szeretnél. De én azt kérdeztem: Ki szeretnél lenni?" Gyerekként én egyenlőségjelet tettem egy bizonyos foglalkozás és aközé, aki lenni szerettem volna. Most már értem, miben különböznek ezek.
Később elgondolkodtam más ilyen "gyerekes" dolgokon. Vajon hátrahagytam-e már ezeket? Önazonosságom egy címben vagy egy pozícióban gyökerezik? Közismertségre vágyom? Még mindig a szeszélyeim irányítanak? Isten akarja, hogy gyermeki hitünk legyen, ez azonban különbözik a gyerekes hittől.
Nemrég találkoztam egy hatéves fiúcskával, Aidennel. Apámhoz hasonlóan megkérdeztem: "Ki szeretnél lenni, amikor felnősz?" Így válaszolt: "Felnőtt férfi akarok lenni". Válasza gyermeki volt, de nem gyerekes. Egy gyermek ártatlanságával mondta, hogy egyszerűen csak felnőni, érett felnőtté szeretne válni, akivé Isten teremtette. Aiden válasza arra emlékeztet, hogy ne a foglalkozásra, vagy ismertségre koncentráljunk, hanem arra, hogy azzá váljunk, akivé Isten teremtett minket.

Imádság: Urunk, olyan hitet adj, amely gyermeki, de nem gyerekes! Segíts azzá válnunk, akivé teremtettél! Ámen.

Milyenné szeretne Isten formálni felnőttkoromra?
Dori H. Gorman (Tennessee, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÁLLATORVOSOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek