2022. július 16. szombat

Ha tehát van vigasztalás Krisztusban, ha van szeretetből fakadó figyelmeztetés, ha van közösség a Lélekben, ha van irgalom és könyörület, akkor tegyétek teljessé örömömet azzal, hogy ugyanazt akarjátok: ugyanaz a szeretet legyen bennetek, egyet akarva ugyanarra törekedjetek. Semmit ne tegyetek önzésből, se hiú dicsőségvágyból, hanem alázattal különbnek tartsátok egymást magatoknál; és senki se a maga hasznát nézze, hanem mindenki a másokét is. Az az indulat legyen bennetek, amely Krisztus Jézusban is megvolt:
aki Isten formájában lévén nem tekintette zsákmánynak, hogy egyenlő Istennel, hanem megüresítette önmagát, szolgai formát vett fel, emberekhez hasonlóvá lett, és emberként élt; megalázta magát, és engedelmes volt mindhalálig, mégpedig a kereszthalálig. Ezért fel is magasztalta őt Isten mindenek fölé, és azt a nevet adományozta neki, amely minden névnél nagyobb, hogy Jézus nevére minden térd meghajoljon, mennyeieké, földieké és föld alattiaké; és minden nyelv vallja, hogy Jézus Krisztus Úr az Atya Isten dicsőségére.

Fil 2,1-11.

JÓ EMBEREK

Adjatok hálát az ÚRnak, mert jó, mert örökké tart szeretete! (Zsolt 107,1)

Egy nap a buszmegállóban üldögéltem, amikor egy vak férfi ült le mellém. Azonnal beszédbe elegyedtünk, főként a buszjáratokról és arról, hogy milyen sokat kell várni. Ennek ellenére élveztük az egymással való csevegést.
Végül befutott a busz, a férfit felsegítettem. Kifizettük a menetjegyet, majd leültünk egymás mellé. Folytattuk a beszélgetést, ezúttal már az életről úgy általában. Egészen meglepett, amikor váratlanul azt mondta: "Tudja, hölgyem, jó az Isten." Egy pillanatra az futott át a fejemen, hogy képes olyat mondani valaki, aki elvesztette a látását, hogy Isten jó? Aztán így folytatta: "Egész addig nem jöttem rá, milyen jó emberek alkotják ezt a világot, míg meg nem vakultam. Mindennap hálát adok a jó Istennek értük."
A találkozás megtanított egy leckét, hogy számon kellene tartanom az engem ért áldásokat, akár kicsik, akár nagyok, minden áldott nap. Isten azt ígérte, soha nem hagy bennünket egyedül, és egyengetni fogja az utunkat életünk minden napján. Ezért most akármilyen problémával is nézek szembe, megnyugtat a tény, hogy Isten és a jó emberek mindenen átsegítenek.

Imádság: Istenünk, köszönjük irgalmadat és kegyelmedet életünk minden napján. Hadd fejezzük ki hálánkat azzal, hogy jót cselekszünk, és mi is kegyelmesek vagyunk azokkal, akikkel találkozunk! Ámen.

Minden nap egy Istentől jövő jó ajándék.
Sylvia Walker (New York, USA)

IMÁDKOZZUNK AZÉRT, HOGY MEGLÁSSUK A JÓT MÁSOKBAN!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek