2022. július 20. szerda

Szeretteim, nem új parancsolatot írok nektek, hanem régi parancsolatot, amely kezdettől fogva megvan nálatok: ez a régi parancsolat az az ige, amelyet hallottatok. Viszont új parancsolatot írok nektek: azt, ami igaz őbenne és tibennetek, hogy múlik a sötétség, és már fénylik az igazi világosság. Aki azt mondja, hogy a világosságban van, de gyűlöli a testvérét, az még mindig a sötétségben van. Aki szereti a testvérét, az a világosságban marad, és nincs benne semmi megbotránkoztató; aki pedig gyűlöli a testvérét, az a sötétségben van, és a sötétségben jár, és nem tudja, hova megy, mert a sötétség megvakította a szemét.
Írok nektek, gyermekek, mert megbocsáttattak bűneitek az ő nevéért. Írok nektek, apák, mert ismeritek azt, aki kezdettől fogva van. Írok nektek, ifjak, mert legyőztétek a gonoszt. Írtam nektek, gyermekek, mert ismeritek az Atyát. Írtam nektek, apák, mert ismeritek azt, aki kezdettől fogva van. Írtam nektek, ifjak, mert erősek vagytok, Isten igéje megmarad bennetek, és legyőztétek a gonoszt.

1Jn 2,7-14.

EGY JÓ NAP A MEGBOCSÁTÁSRA

Aki azt mondja, hogy a világosságban van, de gyűlöli testvérét, az még mindig a sötétségben van. Aki szereti a testvérét, az a világosságban marad, és nincs benne semmi megbotránkoztató. (1Jn 2,9-10)

Fiatalkoromban találkoztam a férfival, aki később a férjem lett. Sajnos a férjem anyukája nem kedvelt engem, és ez egyértelműen sütött a szavaiból, tetteiből. Ez a helyzet befolyásolta a házasságunkat, és elváltunk. A szakítás mély sebet hagyott bennem. Egy idő után azonban kibékültünk.
Ahogy telt az idő, az imádság elmélyítette a hitemet, és jobban megértettem, mi Isten célja az életemmel. Az imádság nagy szerepet játszott abban is, hogy anyósommal megváltozott a kapcsolatom. Ő most gyenge egészségi állapotban van, és demenciában szenved. Imádságban kérem Istentől, hogy irgalmat és megbocsátást nyújtsak anyósomnak. Amikor így teszek, kézzel foghatóan érzem a Szentlélek jelenlétét.
Felszabadító, ahogy anyósomért imádkozom, és Isten megáld a béke mély érzésével a szívemben, mert "múlik a sötétség, és már fénylik az igazi világosság" (1Jn 2,8). Minden nap jó nap a megbocsátásra, és lehetőség, hogy Isten mérhetetlen szeretetének és kegyelmének világosságában élhessünk.

Imádság: Istenünk, nyisd meg szívünket és elménket, amikor így imádkozunk: "Bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek." (Mt 6,12) Ámen.

Megbocsátok másoknak, mert Isten is megbocsát nekem.
Luz Ángela Galeano M. (Valle del Cauca, Kolumbia)

IMÁDKOZZUNK AZ ELHIDEGÜLT CSALÁDTAGOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek