2022. július 23. szombat

Tudok cselekedeteidről, hogy nem vagy sem hideg, sem forró. Bárcsak hideg volnál, vagy forró! Így mivel langyos vagy, és sem forró, sem pedig hideg: kiköplek a számból.

Jel 3,15-16.

FOLYAMATBAN LÉVŐ MUNKA

Testvéreim, mit használ, ha valaki azt mondja, hogy van hite, de cselekedetei nincsenek? Vajon üdvözítheti-e őt az ilyen hit? (Jak 2,14)

Ahogy pakoltam el ma reggel az edényeket, a "spoonulára" tévedt a tekintetem - ez egy szilikon eszköz, a spatula és a kanál keveréke. Egy középszerű eszköznek tartom, mert nem jó sem spatulának, sem kanálnak. Ez eszembe juttatta azokat az időket, mikor a hitemben én is középszerű voltam.
Életem folyamatosan formálódik, amióta befogadtam Jézust a szívembe. Néha ég bennem a tűz, és a hitemet cselekedetekben gyakorlom. Máskor langymeleg vagyok, fél lábbal a munkában, fél lábbal kívül. Ha nem köteleződöm el semmi mellett, elveszek. A munkám, a problémák, az aggodalmak mind elvonják a figyelmemet arról, hogy szeressem Istent és a körülöttem élőket.
A szeretet egy döntés, amit mindennap meg kell hozni ahhoz, hogy működjön. A hit is hasonló. Mindennap döntenünk kell mellette. Ha ezt választjuk, a hit megváltoztatja a gondolatainkat és tetteinket. Belülről formálódunk át. Ha a hit nem hoz jelentős változást az életünkben, akkor a hitünk nem stabil. Ahogy Jakab írta: "cselekedetekből igazul meg az ember, és nem csupán a hit által" (Jak 2,24). Emlékeznünk kell, hogy mindennap Istent válasszuk, és megmutassuk az Úrnak a szeretetünket.

Imádság: Szerető Istenünk, segíts rajtunk, amikor langymelegek vagyunk! Mutasd meg a megfelelő eszközöket és tetteket szeretetünk megélésére! Ámen.

Hogyan mutathatom meg ma Istennek a szeretetemet?
Kim Koratsky (Tennessee, USA)

IMÁDKOZZUNK A SZAKÁCSOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek