2022. július 24. vasárnap

Miután ezt mondta Márta, elment, és titokban szólt a testvérének, Máriának: A Mester itt van, és hív téged. Ő pedig, amint ezt meghallotta, gyorsan felkelt, és odament hozzá. De Jézus még nem ért be a faluba, hanem azon a helyen volt, ahol Márta találkozott vele. A zsidók, akik Máriával voltak a házban, és vigasztalták, látták, hogy hirtelen feláll és kimegy. Utánamentek tehát, mert azt gondolták, a sírbolthoz megy, hogy ott sírjon. Mária pedig, amint odaért, ahol Jézus volt, meglátta őt, leborult a lába elé, és így szólt hozzá: Uram, ha itt lettél volna, nem halt volna meg a testvérem. Amikor Jézus látta, hogy Mária sír, és a vele jött zsidók is sírnak, háborgott lelkében, és megrendült. Megkérdezte: Hova helyeztétek őt? Azt felelték: Uram, jöjj és lásd meg! Jézus könnyekre fakadt. A zsidók ezt mondták: Íme, mennyire szerette! Közülük néhányan pedig így szóltak: Ő, aki a vak szemét megnyitotta, nem tudta volna megtenni, hogy ez ne haljon meg?

Jn 11,28-37.

VÍGASZ A VESZTESÉGBEN

Jézus könnyekre fakadt. (Jn 11,35)

"Nem tudnak többet tenni." - mondta a lányom, mikor a férje a hospice-ba került. Nem találtam a szavakat az imádságban erre a tragédiára. Hogyan lehet kifejezni egy fiatal élet elvesztését a rák következtében? Hogy lehet leírni azok fájdalmát, akik szerették őt? Azt éreztem, hogy Jézus nem tudja megérteni a fájdalmamat.
Aztán elolvastam a Bibliában azt a részt, amikor Jézus megérkezik Betániába, miután a barátja, Lázár meghalt. Bár végül Jézus feltámasztotta Lázárt, és győzött a halál felett, mégis először leült és sírt. Jézus ismerte azt a fájdalmat, amit egy szerettünk elvesztése okoz. Ismerte a gyászolók fájdalmát. Jézus tudta, milyen fájdalmat érzek, és hozzám hasonlóan ő is sírt. Aztán letörölte könnyeit és elkezdte vigasztalni a többieket, majd beteljesíteni az Atya akaratát.
Ezen a veszteségen keresztül megtanultam, hogy a fájdalmam Jézusnak is fáj. Ő megért engem. Nem mindig tünteti el a fájdalmam; néha csak leül mellém. Ez a tudás, hogy Jézus megérti a bánatomat, segít, hogy őrá hagyatkozzam imáimban.

Imádság: Drága Jézusunk, támogass a fájdalmunkban! Segíts, hogy a te jelenlétedből és a halál fölött aratott győzelmedből merítsünk vigasztalást! Ámen.

Jézus "mellénk ül" a gyászunkban, bánatunkban.
Wendy Couvillon (Louisiana, USA)

IMÁDKOZZUNK A GYÁSZOLÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek