2022. július 25. hétfő

Mert nem mernénk magunkat azokhoz számítani vagy hasonlítani, akik önmagukat ajánlják, mivel ők önmagukhoz mérik és hasonlítják önmagukat, és így esztelennek bizonyulnak. Mi azonban nem mérték nélkül, hanem annak a határnak a mértéke szerint dicsekszünk, amelyet Isten szabott ki nekünk mértékül, hogy eljussunk hozzátok is. Mert mi nem mentünk túl a nekünk kiszabott határon, mint akik nem jutnak el hozzátok; hiszen hozzátok is eljutottunk Krisztus evangéliumával. Nem mérték nélkül, mások fáradozásával dicsekszünk, de reméljük, hogy hitetek megnövekedésével naggyá leszünk közöttetek a mi munkaterületünkön. Ennélfogva a rajtatok túl eső területeken is hirdetjük az evangéliumot, de nem dicsekszünk olyan munkával, amelyet másutt már elvégeztek. Aki pedig dicsekszik, az Úrral dicsekedjék, mert nem az a megbízható ember, aki önmagát ajánlja, hanem az, akit az Úr ajánl.

2Kor 10,12-18.

A LEGJOBB, AMINK VAN

Ekkor beborította a felhő a kijelentés sátrát, és az ÚR dicsősége betöltötte a hajlékot. (2Móz 40,34)

Hajlamos vagyok beleesni a csapdába, hogy másokhoz hasonlítsam magam. Általában a lelkiségemet vagy a szolgálatba fektetett energiámat hasonlítom másokéhoz. Nemrég egy közösségi oldalon rábukkantam egy fotóra, ami átformálta látásmódomat. A képen egy reggelizőtálca volt, amit egy hároméves kislány készített az anyukájának. Két szelet vajazatlan mazsolás kenyér volt rajta és egy gyönyörű bögre hideg vízzel megtöltve. Nem valami ínycsiklandozó fogás! De ahogy az aprócska ujjak tartják a tálca szélét, elég, hogy minden szívet elolvasszon.
A 2Móz 40 leírja, milyen volt a kijelentés sátra az izraeliták pusztai vándorlása alatt, és hogy az Úr dicsősége töltötte be. A különbség nagyon szembetűnő e között a hajlék és később Salamon által épített templom között (1Kir 6-8). Az előbbi nagyon szerény kivitelezés az utóbbihoz képest, Isten mégsem tartotta méltatlannak, hogy benne lakjon. Teljes dicsőségével betöltötte. Miért? Mert annak az időszaknak a legjobb lehetőségei szerint építették meg.
Istennek nincs szüksége a legragyogóbb ajándékokra, amit a világ ajánlani tud. Isten azt akarja, hogy abból ajánljuk fel a legjobbat, amink van. Ha ezt adjuk, Isten örülni fog neki.

Imádság: Urunk, bocsásd meg, amikor magunkat másokhoz hasonlítgatjuk! Segíts, hogy rád figyeljünk, és a nekünk adott ajándékaidat a te dicsőségedre használjuk! Ámen.

Elég, ha a tőlem telhető legjobbat ajánlom Istennek.
Esther MacDonald (Québec, Kanada)

IMÁDKOZZUNK, HOGY ISTENNEK AJÁNLHASSUK, AMINK VAN!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek