2022. július 29. péntek

Mert ahogyan a test egy, bár sok tagja van, de a test valamennyi tagja, noha sokan vannak, mégis egy test, ugyanúgy a Krisztus is. Hiszen egy Lélek által mi is mindnyájan egy testté kereszteltettünk, akár zsidók, akár görögök, akár rabszolgák, akár szabadok, és mindnyájan egy Lélekkel itattattunk meg. Mert a test sem egy tagból áll, hanem sokból. Ha ezt mondaná a láb: "Mivel nem vagyok kéz, nem vagyok a test része", vajon azért nem a test része-e? És ha ezt mondaná a fül: "Mivel nem vagyok szem, nem vagyok a test része", vajon azért nem a test része-e? Ha a test csupa szem, hol lenne a hallás? Ha az egész test hallás, hol lenne a szaglás? Márpedig Isten rendezte el a tagokat a testben, egyenként mindegyiket, ahogyan akarta. Ha pedig valamennyi egy tag volna, hol volna a test? Így bár sok tagja van, mégis egy a test.

1Kor 12,12-20.

MINDENKINEK VAN SZEREPE

Mert ahogyan egy testnek sok tagja van, de nem minden tagnak ugyanaz a feladata, úgy sokan egy test vagyunk Krisztusban... a nekünk adott kegyelem szerint különböző ajándékaink vannak. (Róm 12,4-6)

A templomban megérintett a harangkórus látványa és muzsikája. Arany csengettyűk sorakoztak a vászonterítős asztalon. A harangok mögött fehér kesztyűs kórustagok álltak, készen arra, hogy felemeljék harangjukat a karmester intésére. Pontos időzítéssel a harangok tisztán csendültek fel és visszhangoztak a templomban. Így együtt a legszebb muzsikát szólaltatták meg, amit valaha is hallottam. Úgy éreztem, Isten biztosan kedvét leli ebben az örömzenélésben, melyet az ő dicsőségére hallatnak. (Zsolt 98,4)
Aztán eszembe jutott, hogy ez a harangjáték mennyire hasonlít magához az egyházhoz. Pál apostol Krisztus testéhez hasonlítja az egyházat (Ef 1,22-23), ahol minden tag egyformán fontos szerepet játszik Krisztus testének megerősítésére és támogatására Isten szolgálatában. És ahogy a harangkórusnak is szüksége van karmesterre, hogy egységben zenéljenek, úgy van szükségünk nekünk is Jézus Krisztusra.
Megértettem, hogy bármilyen jelentéktelennek is gondoljuk saját szerepünket, Krisztus számára minden tag nagyon fontos. Amikor a nekünk adatott ajándékokkal kiegészítjük mások szolgálatát, akkor Urunk tetszésére teszünk.

Imádság: Urunk, áldj meg minket országod szolgálatában, és erősíts meg bennünket erőfeszítéseinkben! Ámen.

Minden embernek megvan a szerepe Isten szolgálatában.
Paula May Scott (Florida, USA)

IMÁDKOZZUNK ÉS BÁTORÍTSUNK VALAKIT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek