2022. augusztus 1. hétfő

A karmesternek: "A szőlőtaposók" kezdetű ének dallamára. Dávid zsoltára.
Ó, URunk, mi Urunk! Mily felséges a te neved az egész földön, az égen is megmutattad fenségedet! Gyermekek és csecsemők szája által is építed hatalmadat ellenfeleiddel szemben, hogy elnémítsd az ellenséget és a bosszúállót.
Ha látom az eget, kezed alkotását, a holdat és a csillagokat, amelyeket ráhelyeztél, micsoda a halandó - mondom -, hogy törődsz vele, és az emberfia, hogy gondod van rá? Kevéssel tetted őt kisebbé Istennél, dicsőséggel és méltósággal koronáztad meg. Úrrá tetted kezed alkotásain, mindent a lába alá vetettél: a juhokat és marhákat mind, még a mezei vadakat is, az ég madarait, a tenger halait, amelyek a tenger ösvényein járnak. Ó, URunk, mi Urunk! Mily felséges a te neved az egész földön!

Zsolt 8.

A TEREMTŐ ISTEN

Méltó vagy, Urunk és Istenünk, hogy tied legyen a dicsőség, a tisztesség és a hatalom, mert te teremtettél mindent, és minden a te akaratodból lett és teremtetett. (Jel 4,11)

Az, hogy a világmindenség felfoghatatlanul hatalmas, mégis a legapróbb részletekig kidolgozott, számomra Isten létének bizonyítéka. Olvastam például, hogy ha a Föld-Nap távolságot egy papírlap vastagságúnak vesszük, akkor a galaxisunk átmérője 500 km magas papírkötegnek felel meg. Vagy itt van az emberi test bonyolultsága: ereink hossza közel 100.000 km, és a szem több mint 2 millió mozgó elemből épül fel.
A tudomány próbálja magyarázni a teremtés mikéntjét, és érdekes meghallgatni a különféle elméleteket, de számomra a hogyan kérdésnél fontosabb a miért. Erre egyértelmű választ kapunk a Bibliából. Isten azért teremtette a világot, hogy megmutassa az ő dicsőségét. Majd szeretete megtestesítéseként megteremtett minket saját képmására, és életet adott nekünk, hogy élvezhessük a teremtettséget, és dicsőítsük Teremtőnket.
Micsoda ajándék gyönyörködni Isten alkotásának lélegzetelállító szépségében! Szakítsunk mindennapi elfoglaltságainkból időt arra, hogy egyszerűen csak szemléljük csodálatos világunkat, és imádjuk a Mindenhatót, aki mindezt megteremtette!

Imádság: Teremtő Istenünk, köszönjük a szeretetet, amit kimutatsz a teremtettség szépségében, és azt, hogy mindennek részesei lehetünk. Add, hogy dicsőítsünk téged ezért! Ámen.

Hogyan tapasztalhatom meg Istent az alkotásaiban?
John D. Bown (Minnesota, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK GONDJÁT VISELIK A TEREMTETT VILÁGNAK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2022 Augusztus
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek