2022. augusztus 10. szerda

Jákób is azon a földön lakott, ahol apja jövevény volt: Kánaán földjén. Ez Jákób nemzetségének a története: Amikor József tizenhét éves lett, testvéreivel együtt a nyájat legeltette, és ő volt a bojtár Bilhának és Zilpának, apja feleségeinek a fiai mellett. József rossz híreket hordott róluk az apjuknak. De Izráel Józsefet minden fiánál jobban szerette, mert öregkorában született, és egy tarka ruhát csináltatott neki. Amikor testvérei látták, hogy apjuk jobban szereti őt minden testvérénél, úgy meggyűlölték, hogy egy jó szót sem tudtak hozzá szólni. Egyszer József álmot látott, és elmondta testvéreinek. Emiatt még jobban meggyűlölték. Ezt mondta nekik: Hallgassátok csak meg azt az álmot, amelyet láttam! Éppen kévéket kötöttünk a mezőn. Az én kévém fölkelt, és állva is maradt, a ti kévéitek pedig körülállták, és leborultak az én kévém előtt. Testvérei megkérdezték tőle: Talán király akarsz lenni fölöttünk? Vagy uralkodni akarsz rajtunk? És még jobban meggyűlölték az álmaiért és beszédéért. Egy másik álmot is látott, és azt is elmesélte testvéreinek. Ezt mondta: Megint álmodtam valamit: Egyszer csak leborult előttem a nap, a hold és tizenegy csillag! Amikor ezt apjának és testvéreinek elmesélte, apja megdorgálta, és ezt mondta neki: Miféle álmot láttál? Talán bizony járuljunk eléd, anyáddal és testvéreiddel együtt, hogy földre boruljunk előtted?! Ezért féltékenykedni kezdtek rá a testvérei. Apja pedig megjegyezte magának ezt a dolgot.

1Móz 37,1-11.

ÁTMENETEK

De kívánjuk, hogy közületek mindenki ugyanazt az igyekezetet tanúsítsa mindvégig, amíg a reménység egészen be nem teljesedik. (Zsid 6,11)

Visszagondolva azokra a napokra, amikor súlyt emeltem fiatalkoromban, emlékszem, hogy mennyire nem szerettem az emelések között a súlyokat cserélgetni a rúdon. Néha a csere folyamata hosszabb időt vett igénybe, mint maga az emelés. De most visszanézve látom, hogy a váltások legalább annyira erősítették a testem, mint maguk az emelések. Minden alkalommal, amikor levettem a súlyokat a rúdról, és újakra cseréltem őket, a kezeim erősebbé és keményebbé váltak. Amikor elfordultam ezekkel a nehéz súlyokkal, a hasizmom és az oldalsó hasizmaim egyre tónusosabbak lettek. Minden emelés, tolás, húzás és forgatás hasznomra vált végül.
Számos helyen a Bibliában is láthatunk átmeneti időszakokat. Például amikor József azt álmodta, hogy a testvérei leborulnak előtte, másnap nem kapott egyből előkelő pozíciót. Az átmenet ideje sok évig tartott. Időre volt szüksége ahhoz, hogy valóban megértse az álmait, és megtanulja, hogy mit jelent jó vezetőnek lenni. Az életben bekövetkező átmenetek fontosak; ez Isten módszere, hogy felkészítsen arra, ami még előttünk áll.

Imádság: Urunk! Segíts meglátnunk, hogy szükség van arra a térre, ami aközött van, ahol vagyunk és ami felé tartunk. Ámen.

Isten fel tudja használni küzdelmeimet, hogy felkészítsen valami jobbra.
Henry L. Childress (Arkansas, USA)

IMÁDKOZZUNK A SÚLYEMELŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek