2022. augusztus 18. csütörtök

Aki pedig magot ad a magvetőnek, és eledelül kenyeret, megadja és megsokasítja vetőmagotokat, és megszaporítja igazságotok gyümölcsét. Így mindenben meggazdagodtok a teljes tisztaszívűségre, amely általunk hálaadást szül Isten iránt. Mert ez az Isten előtti szolgálat nemcsak enyhít a szentek nyomorúságán, hanem sokakat hálaadásra is indít Isten iránt. Mert e szolgálat eredményességéért dicsőítik majd Istent, azért az engedelmességért, amellyel Krisztus evangéliumáról vallást tesztek, és azért a jószívűségetekért, amely irántunk és mindenki iránt megnyilvánul. Ők könyörögnek is értetek, és vágyódnak utánatok, mivel Isten jósága bőven kiáradt rátok. Hála legyen Istennek kimondhatatlan ajándékáért!

2Kor 9,10-15.

A HÁLAADÁS ÁLDOZATA

Hálaáldozatot mutatok be neked, és az ÚR nevét hirdetem. (Zsolt 116,17)

Ez az igevers első olvasásra meghökkentett. Hogy lehetne a hálaadás áldozat? Azt gondoltam, az áldozat valami nehéz lehet. Mi olyan nehéz abban, hogy hálásak legyünk, s miért olyan fontos ez?
Évekkel később férjhez mentem, s lett öt gyermekem. Napjaimat az anyaság töltötte ki: fuvarozni a gyerekeket mindenhová, a halom szennyes mosása, vásárlás, főzés. Sokszor mellőzöttnek és alulértékeltnek éreztem magam. Ám egyszer az egyik gyermekem minden előzetes nélkül így szólt: "Köszi, anyu!" Mindössze ez volt az, amit hallani akartam! Hogy észrevegyenek, és értékeljék a szeretteim, amit teszek naponta.
Pont ez az az áldozat, amelyet Isten tőlünk vár: nem csak magunkkal foglalkozni, több időt szánni Istenre, s hálát adni neki számtalan áldásáért nap mint nap. Ez időnk és énünk feláldozásával jár. Azt jelenti, hogy észrevesszük a sok áldást, melyek ott vannak az életünkben. Azt jelenti, hogy szemünket az Úrra emeljük, tiszteletet, elismerést, köszönetet mondva neki.

Imádság: Drága Istenünk, bocsásd meg, ha természetesnek vesszük állandó jelenléted! Teremts bennünk hálás lelket mindenért, ami vagy, s amit értünk tettél! Ámen.

Naponta hálát adok Istennek áldásaiért.
Kelly Mulligan Jamieson (Oregon, USA)

IMÁDKOZZUNK HÁLÁSABB SZÍVÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek