2022. augusztus 18. csütörtök

Aki pedig magot ad a magvetőnek, és eledelül kenyeret, megadja és megsokasítja vetőmagotokat, és megszaporítja igazságotok gyümölcsét. Így mindenben meggazdagodtok a teljes tisztaszívűségre, amely általunk hálaadást szül Isten iránt. Mert ez az Isten előtti szolgálat nemcsak enyhít a szentek nyomorúságán, hanem sokakat hálaadásra is indít Isten iránt. Mert e szolgálat eredményességéért dicsőítik majd Istent, azért az engedelmességért, amellyel Krisztus evangéliumáról vallást tesztek, és azért a jószívűségetekért, amely irántunk és mindenki iránt megnyilvánul. Ők könyörögnek is értetek, és vágyódnak utánatok, mivel Isten jósága bőven kiáradt rátok. Hála legyen Istennek kimondhatatlan ajándékáért!

2Kor 9,10-15.

A HÁLAADÁS ÁLDOZATA

Hálaáldozatot mutatok be neked, és az ÚR nevét hirdetem. (Zsolt 116,17)

Ez az igevers első olvasásra meghökkentett. Hogy lehetne a hálaadás áldozat? Azt gondoltam, az áldozat valami nehéz lehet. Mi olyan nehéz abban, hogy hálásak legyünk, s miért olyan fontos ez?
Évekkel később férjhez mentem, s lett öt gyermekem. Napjaimat az anyaság töltötte ki: fuvarozni a gyerekeket mindenhová, a halom szennyes mosása, vásárlás, főzés. Sokszor mellőzöttnek és alulértékeltnek éreztem magam. Ám egyszer az egyik gyermekem minden előzetes nélkül így szólt: "Köszi, anyu!" Mindössze ez volt az, amit hallani akartam! Hogy észrevegyenek, és értékeljék a szeretteim, amit teszek naponta.
Pont ez az az áldozat, amelyet Isten tőlünk vár: nem csak magunkkal foglalkozni, több időt szánni Istenre, s hálát adni neki számtalan áldásáért nap mint nap. Ez időnk és énünk feláldozásával jár. Azt jelenti, hogy észrevesszük a sok áldást, melyek ott vannak az életünkben. Azt jelenti, hogy szemünket az Úrra emeljük, tiszteletet, elismerést, köszönetet mondva neki.

Imádság: Drága Istenünk, bocsásd meg, ha természetesnek vesszük állandó jelenléted! Teremts bennünk hálás lelket mindenért, ami vagy, s amit értünk tettél! Ámen.

Naponta hálát adok Istennek áldásaiért.
Kelly Mulligan Jamieson (Oregon, USA)

IMÁDKOZZUNK HÁLÁSABB SZÍVÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2023 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek