2022. augusztus 28. vasárnap

A szeretet ne legyen képmutató. Iszonyodjatok a gonosztól, ragaszkodjatok a jóhoz, a testvérszeretetben legyetek egymás iránt gyengédek, a tiszteletadásban egymást megelőzők, a szolgálatkészségben fáradhatatlanok, a Lélekben buzgók: az Úrnak szolgáljatok. A reménységben örvendezzetek, a nyomorúságban legyetek kitartók, az imádkozásban állhatatosak. A szentekkel vállaljatok közösséget szükségeikben, gyakoroljátok a vendégszeretetet. Áldjátok azokat, akik üldöznek titeket; áldjátok és ne átkozzátok. Örüljetek az örülőkkel, sírjatok a sírókkal. Egymással egyetértésben legyetek, ne legyetek nagyratörők, hanem az alázatosakhoz tartsátok magatokat. Ne legyetek bölcsek önmagatok szerint. Ne fizessetek senkinek rosszal a rosszért. A tisztességre legyen gondotok minden ember előtt. Ha lehetséges, amennyire tőletek telik, éljetek minden emberrel békességben. Ne álljatok bosszút önmagatokért, szeretteim, hanem adjatok helyet az ő haragjának, mert meg van írva: "Enyém a bosszúállás, én megfizetek" - így szól az Úr. Sőt "ha éhezik ellenséged, adj ennie, ha szomjazik, adj innia; mert ha ezt teszed, parazsat gyűjtesz a fejére". Ne győzzön le téged a rossz, hanem te győzd le a jóval a rosszat.

Róm 12,9-21.

CSELEKVŐ SZERETET

Ha lehetséges, amennyire tőletek telik, éljetek minden emberrel békességben. (Róm 12,18)

Amikor az egyetem elvégzése után az első állásra jelentkeztem, egy egész napot töltöttem mindenféle vezetővel folytatott interjúkkal. Minden kérdező ezzel zárta az interjút: "Biztos befutó vagy erre a munkára". Egy hónappal később felhívott a munkaügyi ügyintéző, és elmondta, hogy nem engem választottak ki. Közölte velem, hogy az összes kérdezőm úgy gondolja, nem lennék képes magabiztos prezentációt nyújtani egy vezetőkkel teli helyiségben. Azt mondták, túl kedves vagyok, és nehezen igazodnék el az iroda világában.
Tévhit, hogy a kedvesség gyengeség. A kedvesség kimutatása önmérsékletet tükröz. Nehéz erőt találni ahhoz, hogy békességben éljünk a körülöttünk lévőkkel, de Istennek hála, megtehetjük, ha követjük a mai igeszakasz sorait. Egyes biblia-fordításokban e szakasz címe: "Cselekvő szeretet". Nem lenne nagyszerű, ha a világ több cselekvő szeretetet mutatna?
Mivel az én magabiztosságom a Jézus Krisztusba vetett bizalomból fakad, dicséretnek vettem, hogy azért utasítanak el a munkahelyről, mert túl kedves vagyok. A kedvesség Isten szeretetével párosulva megváltoztathat bennünket és a világot is.

Imádság: Mennyei Atyánk, adj nekünk erőt, hogy mindenkivel békében élhessünk! Segíts, hogy a reménységben örvendezhessünk, a nyomorúságban kitartóak, az imádkozásban pedig állhatatosak legyünk! Ámen.

Ma tettekben nyilvánítom ki a szeretetem mások felé.
Ben Byrum (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK A FRISS DIPLOMÁSOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek