2022. augusztus 31. szerda

Lássátok meg, milyen nagy szeretetet tanúsított irántunk az Atya: Isten gyermekeinek neveznek minket, és azok is vagyunk. Azért nem ismer minket a világ, mert nem ismerte meg őt. Szeretteim, most Isten gyermekei vagyunk, de még nem lett nyilvánvaló, hogy mivé leszünk. Tudjuk, hogy amikor ez nyilvánvalóvá lesz, hasonlóvá leszünk hozzá, mert olyannak fogjuk őt látni, amilyen valójában. Ezért aki így reménykedik benne, megtisztítja magát, mint ahogyan ő is tiszta.

1Jn 3,1-3.

IGAZI IDENTITÁS

Lássátok meg, milyen nagy szeretetet tanúsított irántunk az Atya: Isten gyermekeinek neveznek minket, és azok is vagyunk. (1Jn 3,1)

Amikor egyetemista voltam, meg tudtam mondani, hogy az utasok közül kik voltak szintén diákok a buszon. Volt valami hasonló és ismerős azok között, akik egy egyetemen tanultunk. Talán az öltözködésünk, vagy az, ahogy beszéltünk. Nem tudom pontosan, miről lehetett ezt megállapítani, de mindenképp érzékelhető volt.
Egy hasonló élményben volt részem évekkel később, amikor egy másik országban voltam, sok, más nemzetiségű és kultúrájú ember között. Miközben a plázában sétáltam, egy nő elkezdett velem a saját dialektusomban beszélgetni. Nem kellett bemutatkozni, rögtön tudta, hogy egy országból származunk. Valami a Fülöp-szigeteki identitásomból ismerős volt neki.
Ugyanez a helyzet a krisztusi identitásunkkal is. Isten a felénk irányuló szeretete kapcsán megváltott minket, és kapcsolatba lép velünk. Krisztuson keresztül Isten gyermekei vagyunk. Ha elfogadjuk ezt az identitást, és Jézus tanításai szerint élünk, mások is látni fogják a jó cselekedeteinket, és Istent dicsőítik majd. (Mt 5,16)

Imádság: Atyánk, add, hogy mindig emlékezzünk a szerete-tedre, hogy meg tudjuk élni az igaz identitásunkat Krisztus-ban! Add, hogy mindennap téged dicsőíthessünk! Ámen.

Krisztusban Isten szeretett gyermeke vagyok.
Lei Cao Garcia-Bote (Kuala Lumpur, Malajzia)

IMÁDKOZZUNK A GYÜLEKEZETET KERESŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2022 Augusztus
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek