2022. szeptember 7. szerda

Mondjatok egymásnak zsoltárokat, dicséreteket és lelki énekeket, énekeljetek és mondjatok dicséretet szívetekben az Úrnak, és adjatok hálát Istennek, az Atyának mindenkor mindenért, a mi Urunk Jézus Krisztus nevében. Engedelmeskedjetek egymásnak, Krisztus félelmében.

Ef 5,19-21.

LELKI BARÁTSÁG

Mert ahol ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben, ott vagyok közöttük. (Mt 18,20)

2009-ben Michelle barátnőmmel lehetőségünk volt részt venni egy "Úton Emmaus felé" lelkigyakorlaton. A programot a közösségépítés, istentisztelet és bibliatanulmányozás töltötte ki. A végén nem akartuk elveszíteni a hitünk lángját, így hetente egyszer találkoztunk Michelle-lel. Különféle anyagokat és könyveket tanulmányoztunk egy csésze kávé és reggeli mellett.
Nyolc évvel azután, hogy elkezdtük ezt a heti rituálét, Michelle átköltözött az ország másik részébe. Aggódtam, hogy ez megnehezíti különleges barátságunk folytatását. A Mt 18,20-at mindig úgy értelmeztem, hogy Jézus arra kér minket, hogy személyesen találkozzunk, amikor tanulmányozzuk a Szentírást, és Isten elé járulunk. De a Michelle-lel való virtuális találkozás megtanított arra, hogy nem kell ugyanabban a helyiségben lennünk ahhoz, hogy az Úr velünk legyen. Csak annyit kell tenni, hogy összekapcsoljuk szívünket és elménket.
Noha már nem étkezünk ugyanazon asztalnál, Michelle-lel továbbra is megosztjuk életünk részleteit, és bátorítjuk egymást hitbéli utunkon. Megbeszéljük a Csendes Percek áhítatait, ének-, és könyvélményeinket. Igen nagyra tartom ezt a kapcsolatunkat.

Imádság: Drága Urunk, köszönjük a lelki barátság ajándékát. Áldd meg azokat, akiknek vannak ilyen kapcsolataik! Azoknak pedig, akik igaz barátra vágynak, vezess életükbe egy ilyen embert! Ámen.

Hitem erősödik mások hite által.
Yvette War Bonnet (Washington, USA)

IMÁDKOZZUNK A LELKIGYAKORLATOKON RÉSZTVEVŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek