2022. szeptember 9. péntek

Most tehát, akik azt mondjátok: "Ma vagy holnap elmegyünk abba a városba, és ott töltünk egy esztendőt, kereskedünk és nyereséget szerzünk", azt sem tudjátok, mit hoz a holnap. Mert a ti életetek olyan, mint a lehelet, amely egy kis ideig látszik, aztán eltűnik. Inkább ezt kellene mondanotok: Ha az Úr akarja, akkor élünk, és ezt vagy azt fogjuk cselekedni. Ti azonban most kérkedtek elbizakodottságotokban: minden ilyen kérkedés gonosz. Aki tehát tudna jót tenni, de nem teszi: bűne az annak.

Jak 4,13-17.

ÁTADÁS

Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt. (Fil 4,6)

Feleségemmel már a gyermekeink születése előtt elkezdtük tervezgetni az életüket. Úgy tűnik, a tervezgetésben megnyilvánuló az elvárások, remények és félelmek hozzátartoznak a szülői hivatáshoz. Szerettük volna tudni, vajon jó tanulók és jó szakemberek lesznek-e? Fogják-e mindig szeretni Istent? Nehéz lesz-e számukra a világ? Néha többet aggódunk, mint imádkozunk értük, elfelejtve, hogy mindannyian ugyanannak a Teremtőnek a gyermekei vagyunk.
Aggódva gondoltunk például a lányunk jövőjére, amikor az érettségihez közeledett. Elképzeltük, hogy főiskolára megy, vagy egy rövid nemzetközi csereprogramban vesz részt, esetleg egy évig dolgozik, mielőtt továbbtanulna. De akkor a COVID-19 elterjedt az egész világon, és terveink semmivé váltak.
Nem volt lehetőség egyetemre menni, sem utazni. Istenhez fordultunk, együtt imádkoztunk és olvastuk a Szentírást. A járvány okozta bizonytalanság arra késztetett, hogy Istenre nézzünk, és emlékezzünk a Mindenható szeretetére, ami soha nem vall kudarcot. Isten igéjében vigasztalást találunk: Mert amennyivel magasabb az ég a földnél, annyival magasabbak utaim a ti utaitoknál, és gondolataim a ti gondolataitoknál (Ézs 55,9).

Imádság: Szeretet és irgalom Ura, taníts minket imádkozni, hogy benned nyugodjon meg a lelkünk! Ámen.

Terveimet Isten kezébe fogom letenni.
Andre de Albuquerque Caetano (Minas Gerais, Brazília)

IMÁDKOZZUNK A KÖZÉPISKOLÁSOK SZÜLEIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2022 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek