2022. szeptember 12. hétfő

Azért edd csak örömmel kenyeredet, és idd jókedvvel borodat, mert mindig az volt Isten jóakarata, hogy ezt tedd! Ruhád legyen mindig fehér, és fejedről ne hiányozzék az olaj! Élvezd az életet feleségeddel együtt, akit szeretsz, mulandó életed minden napján, amelyet Isten adott neked a nap alatt, mulandó életed minden napján, mert ez jutott neked az életben, és munkád révén, amelyet fáradsággal végzel a nap alatt. Tedd meg mindazt, ami a kezed ügyébe esik, és amihez erőd van, mert nem lesz cselekvés, gondolkozás, ismeret és bölcsesség a holtak hazájában, ahová menned kell!

Préd 9,7-10.

EGYSZERŰ ÖRÖMÖK

Azért edd csak örömmel kenyeredet, és idd jókedvvel borodat, mert mindig az volt Isten jóakarata, hogy ezt tedd! (Préd 9,7)

Teraszomról mindennap élvezettel nézem a kertemben lévő csirimojó (krémalma - Annona cherimola) fáimat, ahogy nőnek. Gazdagon teremnek, sokkal többet, mint amennyit egy ember képes elfogyasztani. Minél frissebbek, annál ízletesebbek és fűszeresebbek a gyümölcsök. Amikor szedem a krémalmákat, mindig előre kigondolom, kinek fogom adni őket.
Ma reggel megláttam egy érett almát, amit korábban nem vettem észre. Arra gondoltam, ha valaki nem eszi meg gyorsan, akkor tönkre fog menni. A nap épp hogy kikukucskált a látóhatáron. Ahogy az égre néztem és a panorámában gyönyörködtem, úgy éreztem, hogy Isten nekem ajánlja fel ezt a gyümölcsöt. Leültem, a reggeli nap felé fordultam, és éreztem melegét az arcomon. Lassan kezdtem enni, ízlelgetve a gyümölcsöt. Az életemben megtapasztalt rengeteg áldásra gondoltam. Isten szeretetével és jóságával betöltve, csendben elismételtem a mai igeverset: "edd csak örömmel kenyeredet". Egyszerű öröm. Soha nem élveztem ennyire egy krémalmát.

Imádság: Teremtő Istenünk, minden élet és jóság forrása, te elhozod nekünk az öröm és békesség ajándékait. Szeretetednek és jelenlétednek ajándéka mindennél nagyobb. Köszönjük neked, Urunk! Ámen.

Isten jó és bőkezű.
Juan Guerrero (Valle del Cauca, Kolumbia)

IMÁDKOZZUNK AZÉRT, HOGY NAGYLELKŰBBEK LEGYÜNK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2022 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek