2022. szeptember 18. vasárnap

Mert Isten igéje élő és ható, élesebb minden kétélű kardnál, mélyre hatol, az elme és a lélek, az ízületek és a velők szétválásáig, és megítéli a szív gondolatait és szándékait. Nincsen olyan teremtmény, amely rejtve volna előtte, sőt mindenki mezítelen és fedetlen az ő szeme előtt. Neki kell majd számot adnunk.
Mivel tehát nagy főpapunk van, aki áthatolt az egeken, Jézus, az Isten Fia, ragaszkodjunk hitvallásunkhoz. Mert nem olyan főpapunk van, aki ne tudna megindulni erőtlenségeinken, hanem olyan, aki hozzánk hasonlóan kísértést szenvedett mindenben, de nem vétkezett. Járuljunk tehát bizalommal a kegyelem trónusához, hogy irgalmat nyerjünk, és kegyelmet találjunk, amikor segítségre van szükségünk.

Zsid 4,12-16.

ERŐ A GYENGESÉGBEN

Krisztusért örömöm telik erőtlenségekben, bántalmazásokban, nyomorúságokban, üldöztetésekben és szorongattatásokban, mert amikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős. (2Kor 12,10)

Régen sokszor ébredtem rettegéssel. A kudarcaim, félelmeim és elutasítottságaim zakatoltak a fejemben. Azon gondolkodtam, miért nem értem már el többet az életben, miért nem tudtam megvalósítani az álmaimat. Úgy éreztem, nem bírom teljesíteni a társadalmi elvárásokat. Napközben rendszerint megfeledkeztem ezekről a gondolatokról, de másnap reggel újból előtörtek.
Azután elkezdtem tudatosabban beépíteni az életembe az imádságot. Amikor reggelente elfogott a rettegés, imádkozni kezdtem. Rájöttem, hogy amit gyengeségnek hittem, a félelmeim, a megbánásaim, vagy amit elutasítok, mind egy alázatosabb, együttérzőbb és rugalmasabb emberré formáltak. Az imán keresztül kezdtem megismerni a saját személyiségem és értékeim Jézus Krisztusban. Lassan örülni tudtam a kis győzelmeimnek, és már nem időztem a feltételezett bukásaim fölött.
Ami a legfontosabb: megtanultam, soha nem szabad feladnom a célt, hogy még inkább Krisztushoz hasonlóvá legyek. A gyengeségeim világítottak rá, hogy ember vagyok, de Isten kegyelme képessé tesz változni, növekedni, fejlődni. Hiszem, hogy a gyengeség, fájdalom és szenvedés az erő forrása lehet.

Imádság: Drága Istenünk, köszönjük, hogy mellettünk állsz az élet kihívásai közepette is. Ámen.

Az ima segít felfedezni az erőt a gyengeségeimben.
Maria Montemayor (Ontario, Kanada)

IMÁDKOZZUNK AZÉRT, HOGY ERŐT LELJÜNK A GYENGESÉGBEN!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2022 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek