2022. szeptember 20. kedd

Amikor Jézus meglátta a sokaságot, felment a hegyre, és miután leült, odamentek hozzá tanítványai. Ő pedig megszólalt, és így tanította őket:
Boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyek országa. Boldogok, akik sírnak, mert ők megvigasztaltatnak. Boldogok a szelídek, mert ők öröklik a földet. Boldogok, akik éheznek és szomjaznak az igazságra, mert ők megelégíttetnek. Boldogok az irgalmasok, mert ők irgalmasságot nyernek. Boldogok a tiszta szívűek, mert ők meglátják Istent. Boldogok, akik békét teremtenek, mert ők Isten fiainak neveztetnek. Boldogok, akiket az igazságért üldöznek, mert övék a mennyek országa. Boldogok vagytok, ha énmiattam gyaláznak és üldöznek titeket, és mindenféle rosszat hazudnak rólatok. Örüljetek és ujjongjatok, mert jutalmatok bőséges a mennyekben, hiszen így üldözték a prófétákat is, akik előttetek éltek.

Mt 5,1-12.

TISZTÍTÓ KÖNNYEK

Boldogok, akik sírnak, mert ők megvigasztaltatnak. (Mt 5,4)

A farmházunk verandáján lévő hintaszékből néztem, ahogy az eső áztatja kertünket a viharban, ami a kukoricatáblákon söpört végig. Szinte azonnal lehűlt a levegő, és a talaj rögtön beszívta a régóta várt csapadékot. Habár a zápor rövidre zárta a kinti terveimet, tudtam, hogy az eső nagyon kell a földnek.
Aznap korábban templomban voltam, ahol egy ismerős éneket énekeltünk. Az ének szavai mélyen a lelkemig hatoltak a gyászomban, mert nemrég vesztettem el a nővéremet. Előtörtek a könnyeim, reményt hoztak, megtisztították a lelkemet, felváltották a haragot. A halál győzött nővérem teste felett, de ő most már Jézus karjában pihen gyógyultan és egész emberként.
A Biblia azt mondja, hogy az Úr tömlőbe gyűjti könnyeinket (Zsolt 56,9). Az Úr törődik velünk a gyászunkban, és megnyugtat, amikor siratjuk szerettünket. Egy nap nem lesz szükség arra, hogy sírjunk bánatunkban, mert ismét együtt leszünk szeretteinkkel a mennyben. De most egyelőre azt akarom, hogy a könnyeim mossák el a keserűséget, ami a szívemen ül a világ szenvedéseit látva. Szilárdan kitartok Isten ígérete mellett, miszerint rendbe hozza ezt a sok rosszat. És azután Jézus vissza fog térni, megtisztítja a földet, megújít mindent, és láthatjuk Isten teremtett világát ismét gyógyultan, teljes egészében.

Imádság: Urunk, köszönjük az esőt, ami táplálja a földet, és a könnyeket, amik megtisztítják lelkünket. Ámen.

A könnyeim által Isten megnyitja szívemet a gyógyulásra.
Suzanne Montgomery (Indiana, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK ASZÁLYOS TERÜLETEN ÉLNEK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2022 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek