2022. szeptember 21. szerda

Amikor továbbhaladtak, betért egy faluba, ahol egy Márta nevű asszony a házába fogadta. Volt ennek egy Mária nevű testvére, aki leült az Úr lábához, és hallgatta beszédét. Mártát pedig teljesen lefoglalta a sok munka. Ezért odajött, és így szólt: Uram, nem törődsz azzal, hogy a testvérem magamra hagyott a munkában? Mondd hát neki, hogy segítsen! Az Úr azonban így felelt neki: Márta, Márta, sok mindenért aggódsz és nyugtalankodsz, pedig kevésre van szükség, valójában csak egyre. Mária a jó részt választotta, amelyet nem vehetnek el tőle.

Lk 10,38-42.

AZ AJÁNDÉK

Az Úr azonban így felelt neki: Márta, Márta, sok mindenért aggódsz és nyugtalankodsz, pedig kevésre van szükség, valójában csak egyre. Mária a jó részt választotta, amelyet nem vehetnek el tőle. (Lk 10,41-42)

Nagyon szeretem a klasszikus zenét. Bach Brandenburgi versenyei a különleges kedvenceim. Ezeknek a műveknek a keletkezési története még érdekesebbé teszi őket. Bach, miután megírta a műveket, a saját kézírásával küldte el a brandenburg-schwedti őrgrófnak 1721-ben. Azonban a teljes partitúra érintetlen maradt az őrgróf 1734-es haláláig, és 1850-ig ki sem adták. Lenyűgöző számomra, hogy egy ilyen csodálatos ajándékot ilyen sokáig figyelmen kívül hagytak.
Ez a megváltás ajándékára emlékeztet, ami mindenki számára elérhető. Néhányan sosem nyitják ki ezt az ajándékot, és így nem tapasztalják meg azt az örömöt, amit ez hozhat. Ennek számos összetett oka lehet. De azok, akik felnyitják az ajándékot, bővelkedő életre találnak, az Istennel való örökéletre.
Tehát, amikor a Brandenburgi versenyeket hallgatom, a megváltás ajándékára emlékezem, amit Isten Jézus Krisztus által kínál nekünk.

Imádság: Úr Jézus, köszönjük a megváltás drága ajándékát. Hadd éljünk egy szeretetben szolgáló életet, ezáltal is kimutatva hálánkat feléd. Ámen.

Bátoríthatok másokat, hogy fogadják el Isten megváltásának ajándékát.
Bill Gosling (Nyugat-Ausztrália, Ausztrália)

IMÁDKOZZUNK A KLASSZIKUS ZENÉSZEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek