2022. szeptember 24. szombat

Azután ezt mondta Isten: Pezsdüljenek a vizek élőlények nyüzsgésétől, és repdessenek madarak a föld felett, az égbolt alatt! És megteremtette Isten a nagy víziállatokat, a vizekben nyüzsgő különféle úszó élőlényeket és a különféle madarakat. És látta Isten, hogy ez jó. Azután megáldotta őket Isten: Szaporodjatok, sokasodjatok, és töltsétek be a tenger vizét; a madarak is sokasodjanak a földön! Így lett este, és lett reggel: ötödik nap.

1Móz 1,20-23.

VÁLTOZÁSOK KEZELÉSE

Öltsétek fel az új embert, aki Isten tetszése szerint valóságos igazságban és szentségben teremtetett. (Ef 4,24)

Mikor négyéves volt a kislányunk, kaptunk egy lepkebábot egy átlátszó befőttesüvegben. Elmagyaráztam neki, hogy Isten terve a hernyóval az, hogy egy gyönyörű pillangóvá váljon. Nagy gonddal őriztük, mert a szárnyai már látszottak.
Aztán egyik délután a pillangó félig kint volt! Gyorsan kivittük a befőttesüveget. A pillangó kiküzdötte magát a bábból, és hezitálva előre-hátra csapkodott az üveg peremén. Ahogy próbált repülni, először felszállt, majd vissza le, majdnem a földre zuhanva. A kislányom megfogta a kezem. "Csinálj valamit, Anya!" Majd hirtelen a pillangó felszállt és elrepült.
Megütött az a gondolat, hogy mi, emberek milyen sokszor hasonlóan viselkedünk, amikor egy nagy változáson megyünk át - például egy új otthonba költözünk, új iskolát vagy munkát kezdünk. Lehet, hogy imbolyogva és bizonytalankodva próbálunk alkalmazkodni az új helyzethez. De ha folyamatosan dolgozunk rajta, végül beleszokunk az új életmódba.
Isten egy csodálatos Alkotó, aki a teremtményein keresztül is beszél hozzánk. Ha visszanézek az életemre, számos alkalmat találok, amikor olyan voltam, mint ez a pillangó. De Isten segítségével újra és újra átvészeltem a változások időszakait.

Imádság: Istenünk, köszönjük állandó jelenlétedet életünk mélységeiben és magasságaiban is. Ámen.

Bár a változás nehéz, Isten erőt ad, hogy kitartsak.
L. Torpy Skinner (Tennessee, USA)

IMÁDKOZUNK AZOKÉRT, AKIK NAGY VÁLTOZÁSSAL NÉZNEK SZEMBE!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek