2022. szeptember 26. hétfő

Zarándokének.
Tekintetem a hegyekre emelem: Honnan jön segítségem? Segítségem az ÚRtól jön, aki az eget és a földet alkotta. Nem engedi, hogy lábad megtántorodjék, nem szunnyad az, aki védelmez téged. Bizony nem szunnyad, nem alszik az, aki védelmezi Izráelt! Az ÚR védelmez téged, az ÚR a te oltalmad jobb kezed felől. Nem árt neked nappal a nap, sem éjjel a hold. Az ÚR megőriz téged minden bajtól, megőrzi életedet. Megőriz az ÚR jártodban-keltedben, most és mindenkor.

Zsolt 121.

ÚJ BÉKESSÉGET NYERNI

Tekintetem a hegyekre emelem: Honnan jön segítségem? Segítségem az ÚRtól jön, aki az eget és a földet alkotta. (Zsolt 121,1-2)

2007-ben Deont, a 29 éves fiamat meggyilkolták. Szerető, gondoskodó és odaadó ember volt. Hatalmas fájdalmat éreztem, és hónapokig csak sírtam mérhetetlen bánatomban.
Egyik nap csendben üldögélve feltettem Istennek a kérdést: Miért? Abban a pillanatban éreztem, hogy Isten azt mondja, a sebem begyógyulhat, ha hagyom. Végül a gyógyulási folyamat elkezdődött. Elkezdtem hálát adni Istennek a megtartatásért és a békesség megtapasztalásáért. Megköszöntem neki a fiamat, a vele eltöltött időt és az együtt átélt örömök lehetőségét.
Néhány évvel később már bizonyságot tudtam tenni azoknak, akik szintén átélték egy gyermek elvesztését. Ennek eredményeként még közelebb kerültem Istenhez. Megtanultam megbocsátani és együtt érezni másokkal, miközben megosztottam velük megtapasztalásaimat. Isten jóvá tudja tenni a gonosz cselekedeteket és az ezzel járó szenvedést is. Számomra a gyászolókkal való találkozások az ilyen isteni jóvátétel példái.

Imádság: Mennyei Atyánk, köszönjük kegyelmedet. Köszönjük, hogy erőt adsz a legnagyobb megpróbáltatásainkban. Ámen.

Nincs olyan dolog, amit Isten ne tudna helyrehozni.
Florece Graham (Észak-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK GYÁSZOLJÁK SZERETTEIK TRAGIKUS ELVESZTÉSÉT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2022 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek