2022. szeptember 30. péntek

És láttam új eget és új földet, mert az első ég és az első föld elmúlt, és a tenger sincs többé. És a szent várost, az új Jeruzsálemet is láttam, amint alászáll a mennyből az Istentől, felkészítve, mint egy menyasszony, aki férje számára van felékesítve. Hallottam, hogy egy hatalmas hang szól a trón felől: Íme, Isten sátora az emberekkel van, és ő velük fog lakni, ők pedig népei lesznek, és maga Isten lesz velük, és letöröl minden könnyet a szemükről, és halál sem lesz többé, sem gyász, sem jajkiáltás, sem fájdalom nem lesz többé, mert az elsők elmúltak. A trónon ülő ezt mondta: Íme, újjáteremtek mindent. És így szólt: Írd meg, mert ezek az igék megbízhatók és igazak!

Jel 21,1-5.

TAVALYI LILIOMOK

A trónon ülő ezt mondta: Íme, újjáteremtek mindent. (Jel 21,5)

Múlt héten észrevettem valamit az udvarunkon, ami az egész szezonban elkerülte a figyelmemet. Sem otthonról elmentemben, sem hazaérkezésemkor nem láttam meg a virágzásuk küszöbén álló liliomokat.
A liliomok még a tavaly húsvéti istentiszteletről származtak. Feleségemmel hazahoztuk és szorgalmasan gondoztuk őket. Azonban ahelyett, hogy kidobtuk volna az elhervadt liliomokat, inkább elültettük őket otthonunk bejárata közelében. Valahogy túlélték a hideg és zord telet. Aztán a tavaszi napsütés és a megfiatalító záporok hatására újra virágba borultak.
Mindannyiunknak voltak dolgaink, amiket el kellett temetnünk a nehézségeink és a bizonytalanságaink időszakában. Talán azt is hagytuk, hogy a veszteség érzése eluralkodjon rajtunk. De mindannyian erőt kaphatunk abból a tényből, hogy Istennek hatalma van újjáéleszteni, helyreállítani, megújítani, sőt feltámasztani. Valóban, Isten képes a tragédiákat diadallá, és amit kudarcként élünk át, azt pedig szabadsággá változtatni. Most, még ha nem is látom a tavalyi liliomok szépségét, elragadó illatukat mégis érzem. Isten illata ez, aki mindent megújít.

Imádság: Drága Istenünk, segíts érzékelnünk teremtő és újjáteremtő hatalmadat az élet minden szakaszában! Ámen.

Bízom Isten mindent újjáteremtő hatalmában.
Shawn M. Wilson (Maryland, USA)

IMÁDKOZZUNK ISTEN TEREMTETT VILÁGÁÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek