2022. október 1. szombat

Ha tehát feltámadtatok Krisztussal, azokat keressétek, amik odafent vannak, ahol Krisztus van, aki Isten jobbján ül. Az odafennvalókkal törődjetek, ne a földiekkel! Mert meghaltatok, és a ti életetek el van rejtve Krisztussal együtt Istenben.
Mint Istennek szent és szeretett választottai, öltsetek magatokra könyörületes szívet, jóságot, alázatot, szelídséget, türelmet. Viseljétek el egymást, és bocsássatok meg egymásnak, ha valakinek panasza volna valaki ellen: ahogyan az Úr is megbocsátott nektek, úgy tegyetek ti is. Mindezek fölé pedig öltsétek fel a szeretetet, mert az tökéletesen összefog mindent. És Krisztus békessége uralkodjék a szívetekben, hiszen erre vagytok elhíva az egy testben. És legyetek háládatosak. Krisztus beszéde lakjék bennetek gazdagon úgy, hogy tanítsátok egymást teljes bölcsességgel, és intsétek egymást zsoltárokkal, dicséretekkel, lelki énekekkel; hálaadással énekeljetek szívetekben Istennek. Amit pedig szóltok vagy tesztek, mind az Úr Jézus nevében tegyétek, hálát adva az Atya Istennek őáltala.

Kol 3,1-3.12-17.

NEM VAGY LEMARADVA

Krisztus békessége uralkodjék a szívetekben, hiszen erre vagytok elhíva az egy testben. És legyetek háládatosak. (Kol 3,15)

Randiesték. Új autók. Új házak. Eljegyzési gyűrűk. Mosolygó gyerekek. Egyfolytában ezt látom a közösségi oldalakon, miközben én még mindig egyedül vagyok, s a diplomám sincs meg, és sokszor úgy érzem, az életem semerre se tart. Bár őszintén örülök a barátaimnak, akik az élet főbb mérföldköveit már elérték, állandóan azt érzem, hogy én le vagyok maradva.
Miközben ezek miatt gyötrődöm, tudom, hogy van tető a fejem felett, van mit ennem, van mit felvennem, van családom és barátaim, akik szeretnek, biztos állásom, és ami a legfontosabb, Krisztus szeret és megváltott engem. Bár az élet fizikai oldalát sem lehet elhanyagolni, sokkal fontosabb az Istennel való kapcsolatunk. Amikor mások sikereit figyeljük, azt se felejtsük el, hogy nekünk mink van, és legyünk hálásak mindazért, amit Istentől kapunk, legfőképpen Krisztus békességéért!

Imádság: Drága Urunk, köszönünk mindent, amit kaptunk tőled. Add, hogy hálásak legyünk a mindennapi áldásokért és Krisztus engesztelő áldozatával szerzett üdvösségünkért! Ámen.

Békességem forrása Isten szeretete.
Hannah Fewell (Louisiana, USA)

IMÁDKOZZUNK A FŐISKOLAI HALLGATÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek