2022. október 6. csütörtök

Örüljetek az Úrban mindenkor! Ismét mondom: örüljetek! A ti szelídségetek legyen ismert minden ember előtt! Az Úr közel! Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt; és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat Krisztus Jézusban. Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetre méltó, ami jó hírű, ha valami nemes és dicséretes, azt vegyétek figyelembe! Amit tanultatok és átvettetek, hallottatok és láttatok is tőlem, azt tegyétek, és veletek lesz a békesség Istene.

Fil 4,4-9.

BÉKÉT TALÁLNI

Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat Krisztus Jézusban. (Fil 4,7)

Az aggódás természetes volt számomra. Aggódtam a múlton: Rosszat mondtam vajon? A rosszabb megoldást választottam? Aggódtam a jövőn: Minden jól fog alakulni? A helyes dolgot teszem majd? Ez a viselkedésminta nehézzé tette, hogy élvezzem az életet. Éveken át kerestem a megoldást, hogy változtatni tudjak. Sok dolgot találtam, ami segített: különböző gyakorlatok és a témához kapcsolódó könyvek. Az orvosom meditációt vagy elmélkedő imádkozást javasolt. Az elmélkedő ima a figyelemről szól: mondjuk az imát és közben figyelünk a légzésünkre, ahogyan beszívjuk, majd kifújjuk a levegőt. Ez segít meghallani Isten válaszát. Meglehet, hogy nem szavakat hallunk, sokkal inkább egyfajta szeretet és biztonság az, amit megtapasztalunk.
Az imák által jutottam el oda, hogy érzem szívemben Isten szeretetét, hogy a legjobbat akarja nekem, és mindig velem van. Isten eloszlatja aggodalmaim, helyette szeretet és nyugalom tölt be. Korábban azt gondoltam, hogy a problémáim túl jelentéktelenek ahhoz, hogy Istent zavarjam velük, de most már tudom, hogy Isten minden egyes embert szeret, és segíteni akar.
Most, ha újra jön a régi aggódás, próbálom ezt felismerni, és elmondok egy imát. Aztán veszek néhány mély levegőt, és várom, hogy elmémet és szívemet betöltse Isten békéje.

Imádság: Istenünk, vedd el tőlünk aggodalmainkat, és tölts el minket békével! Jézus nevében imádkozunk. Ámen.

Isten segíteni szeretne az élet nagy és apró gondjaiban is.
Jennifer Jennings (Tennessee, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ AGGODALMASKODÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek