2022. október 9. vasárnap

Aki hű a kevesen, a sokon is hű az, és aki a kevesen hamis, a sokon is hamis az. Ha tehát a hamis mammonon nem voltatok hűségesek, ki bízza rátok az igazit? És ha a másén nem voltatok hűek, ki adja oda nektek azt, ami a tietek?
Egy szolga sem szolgálhat két úrnak, mert vagy az egyiket gyűlöli, és a másikat szereti, vagy az egyikhez ragaszkodik, és a másikat megveti. Nem szolgálhattok Istennek és a mammonnak.

Lk 16,10-13.

MINDENBEN HŰ

Jobb a feddhetetlenül élő szegény annál, aki gazdag, de görbe utakon jár. (Péld 28,6)

Jelenleg hajléktalan vagyok, és a helyzetem megtanított arra, hogy mennyire számít a hűség és a jellem. Egyszer vettem egy kávét, és elhajtottam, mielőtt észrevettem volna a telefonomon, hogy a fizetési tranzakció nem ment végbe. Amikor visszamentem a kávézóba, hogy elmagyarázzam a helyzetet, már nem volt pénz a számlámon. De megígértem, hogy fizetek, miután keresek egy kis pénzt újrahasznosítással. A tulajdonos ragaszkodott hozzá, hogy nem szükséges, de elhatároztam, hogy kifizetem a tartozásom, még akkor is, ha emiatt ki kell hagynom egy étkezést.
Ha hűek vagyunk, azzal a kevéssel is, amink van, megmutatjuk Istennek megbízhatóságunk, mert hitünket tettekre váltjuk. Megmutatjuk a világnak, hogy jobb becsületesnek lenni, mint becstelennek, akár szegénységben élünk, akár gazdagságban. Nemcsak hitünkkel dicsőítjük Istent, hanem Isten szeretetét meg is osztjuk azokkal, akikkel találkozunk.
Isten megmutatta nekem annak fontosságát, hogy hű legyek a szegénység és a kétségbeejtő helyzetem ellenére is. Jézusba vetett hittel mindenkor és mindenben becsületesek lehetünk.

Imádság: Atyánk, köszönjük szeretetteljes tanításod. Taníts meg minket mindenben őszintének lenni, hogy igéd szerint élhessünk! Ámen.

Még a legkisebb döntésem is tükrözi a hitemet mások számára.
Jordan Zúniga (Kalifornia, USA)

IMÁDKOZZUNK A HAJLÉKTALANOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek