2022. október 10. hétfő

Legyetek az igének cselekvői, ne csupán hallgatói, hogy be ne csapjátok magatokat. Mert ha valaki csak hallgatója az igének, de nem cselekszi, olyan, mint az az ember, aki a tükörben nézi meg az arcát. Megnézi ugyan magát, de elmegy, és nyomban el is felejti, hogy milyen volt. De aki a szabadság tökéletes törvényébe tekint bele, és megmarad mellette, úgyhogy nem feledékeny hallgatója, hanem tevékeny megvalósítója: azt boldoggá teszi cselekedete.

Jak 1,22-25.

ISTEN HANGJA

Amikor a maga juhait mind kivezeti, előttük jár, és a juhok követik, mert ismerik a hangját. (Jn 10,4)

Egy súlyos betegséget követően három hetes "alvásból" felébredve nem tudtam mozogni, beszélni, nyelni és hallani. Idővel képességeim nagy részét visszanyertem, de a hallásom tartósan megromlott. Súlyos halláskárosodást állapítottak meg nálam.
Hónapokkal később kipróbáltam egy nagyon erős hallókészüléket, és megdöbbentem, amikor megtört körülöttem a csend. Azonban a legtöbb, amit hallottam, csak mechanikai zaj volt, aminek nem volt sok értelme, és nyomasztó volt. Csodálatos módon a férjem hangja át tudta törni ezt a zajt, különösen, ha az arcára tudtam összpontosítani, miközben beszélt. Ismerős hangja megvigasztalt, megnyugtatott, és segített megértenem, mit mondanak nekem mások.
Hasonlóképpen hiszem, hogy Isten hangja képes áttörni a körülöttünk lévő világ ijesztő zaján. Minél jobban összpontosítunk Istenre, és minél jobban megismerjük szavát, annál könnyebben halljuk, ahogy mindennap szól hozzánk.

Imádság: Drága Istenünk! A béke és szeretet szavaival vezess bennünket, hogy akaratodat cselekedjük ma! Ámen.

Rendet teremt az életemben, ha Isten hangjára figyelek.
Barbara St. Claire Barton (Tennessee, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ AUDIOLÓGUSOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek