2022. október 12. szerda

Az én egész helyzetemet megismerteti majd veletek Tikhikosz, a szeretett testvér, a hű diakónus, szolgatársam az Úrban. Őt éppen azért küldtem hozzátok, hogy megismerjétek körülményeinket, és megvigasztalja szíveteket. Vele megy Onészimosz is, a hű és szeretett testvér, aki közületek való. Ők tehát mindent tudatnak veletek, ami itt történik. Köszönt titeket Arisztarkhosz, az én fogolytársam és Márk, Barnabás unokaöccse, aki felől utasításokat kaptatok, és ha megérkezik hozzátok, fogadjátok be; köszönt továbbá Jézus, akit Jusztusznak hívnak. A zsidók közül csupán ők munkatársaim Isten országa hirdetésében; ők vigasztaltak engem. Köszönt titeket Epafrász, aki közületek való, Krisztus Jézus szolgája, aki mindenkor küzd értetek imádságaiban, hogy tökéletesen, teljes bizonyossággal, állhatatosan maradjatok mindabban, ami Isten akarata. Mert tanúskodom róla, hogy sokat fárad értetek és azokért, akik Laodiceában és Hierapoliszban vannak. Köszönt titeket Lukács, a szeretett orvos és Démász. Köszöntsétek a laodiceai testvéreket, aztán Nimfát és a házánál levő gyülekezetet. Amikor pedig felolvasták nálatok ezt a levelet, gondoskodjatok arról, hogy a laodiceai gyülekezetben is felolvassák, de arról is, hogy a Laodiceából érkezett levelet ti is felolvassátok.

Kol 4,7-16.

A SZÍNFALAK MÖGÖTT

Köszönt titeket Epafrász, aki közületek való, Krisztus Jézus szolgája, aki mindenkor küzd értetek imádságaiban, hogy tökéletesen, teljes bizonyossággal, állhatatosan maradjatok mindabban, ami Isten akarata. (Kol 4,12)

Az egészségügyi intézményben, ahol dolgoztam, minden hónapban a legpéldamutatóbb osztályt "a hónap osztályának" nevezték el. A közvetlen ellátási részlegeket, mint a terápiás osztályokat, az orvosokat, vagy az ápolókat általában kitüntették, miközben az adminisztratív területek dolgozóit figyelmen kívül hagyták. Aztán az egyik hónapban elismerték azt a számviteli osztályt, ahol dolgoztam. Közvetlen főnökünk írt a szervezet vezetőjének, amelyben felvázolta, hogy a színfalak mögött dolgozó személyzet ugyanolyan fontos, mint a frontvonalban lévő. Bemutatta, hogy a bonyolult nyilvántartások vezetése, az időben történő bérszámfejtés, valamint a biztosítási számlák és beszedések nélkül a létesítmény nem lenne képes működni.
A mai olvasmány a színfalak mögötti dolgozókat becsüli: Tikhikoszt, Onészimoszt és Epafrászt. A Biblia elmondja, hogy ők Krisztusban szeretett szolgatársak, akik vigasztalást hoznak a nehéz időkben. Azon tűnődöm, vajon a Krisztusról szóló örömhír meddig ért volna el az ilyen emberek támogatása nélkül.
Isten szemében senki sem fontosabb a másiknál. Mindannyian egyenrangú szolgák vagyunk Isten országában.

Imádság: Atyánk, mutasd meg, hogy hol szolgáljunk, és segíts, hogy ezért mindent megtegyünk, amit tudunk! Ámen.

Mit tudok vállalni Isten szolgálatában?
Monica A. Andermann (New York, USA)

IMÁDKOZZUNK A KIREKESZTETT EMBEREKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek