2022. október 17. hétfő

A karmesternek: Kórah fiaié. Ének magas hangra.
Isten a mi oltalmunk és erősségünk, mindig biztos segítség a nyomorúságban. Azért nem félünk, ha megindul is a föld, és hegyek omlanak a tenger mélyébe; ha háborognak és tajtékoznak is vizei, és tombolásától megrendülnek a hegyek. (Szela.)
Egy folyó ágai örvendeztetik Isten városát, a Felségesnek szent hajlékait. Isten van benne, nem inog meg, megsegíti Isten reggelre kelve. Népek háborognak, országok inognak, ha az ÚR mennydörög, megretten a föld. A Seregek URa velünk van, Jákób Istene a mi várunk. (Szela.)
Jöjjetek, lássátok az ÚR tetteit, aki bámulatos dolgokat művel a földön. Háborúkat szüntet meg a föld kerekségén, íjat tör össze, lándzsát tördel szét, harci kocsikat éget el. Csendesedjetek el, és tudjátok meg, hogy én vagyok az Isten! Magasztalnak a népek, magasztal a föld. A Seregek URa velünk van, Jákób Istene a mi várunk. (Szela.)

Zsolt 46.

IDŐT SZAKÍTANI

Csendesedjetek el, és tudjátok meg, hogy én vagyok az Isten. (Zsolt 46,11)

Attól a pillanattól kezdve, hogy megszólal az ébresztő, addig, amíg éjszaka beesem az ágyba, úgy érzem, hogy folyamatosan úton vagyok az iskola, a munkahely és az otthonom között. Egyik helyről a másikra sietek. Ha bármikor van egy pillanatnyi csend, biztos, hogy egy telefonhívás vagy zenehallgatás tölti ki. Nem csoda, hogy a nap végén úgy érzem magam, mintha kiszívták volna minden erőmet.
A Zsolt 46,11 arra emlékeztet, hogy az életemből hiányzik a tudatos csend. Az ige bátorít, hogy ne csupán csendben legyek, hanem ebben a csendben emlékezzem arra, hogy Isten vigyáz rám. Még Jézus is visszavonult a szolgálattól, hogy egyedül legyen Istennel.
Az évek során egy kis időt Távol-Keleten is eltöltöttem, és mindig magával ragadott muszlim barátaim hűsége. Nem számított, hogy éppen mivel foglalatoskodtak, öt alkalommal álltak meg egy nap folyamán, hogy időt töltsenek Istennel, amikor meghallották az imára való felhívást. Csodálom, ahogy tudatosan törekednek az imádságra. Talán követhetnénk muszlim testvéreink e példáját, és időt szakíthatnánk a nap folyamán arra, hogy Istennel legyünk - imádságban, bibliaolvasásban és Jézus példájának a követésében.

Imádság: Istenünk, segíts, hogy feladatainkat félretegyük, és csendben eléd telepedjünk, hacsak egy percre is! Ámen.

Ma időt szakítok arra, hogy Istennel csendben legyek.
Michael A. Poe (Florida, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ELFOGLALT SZÜLŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek