2022. október 24. hétfő

Amikor bemégy arra a földre, amelyet neked ad örökségül Istened, az ÚR, birtokba veszed és letelepszel rajta, akkor mindenből, amit behordasz a földedről, melyet Istened, az ÚR ad neked, vedd a föld termésének legjavát, tedd egy kosárba, és menj el arra a helyre, amelyet kiválaszt Istened, az ÚR, hogy ott lakjék a neve. Menj el a paphoz, aki abban az időben szolgálatban lesz, és ezt mondd neki: Vallást teszek ma az ÚR, az én Istenem előtt, hogy bejöttem arra a földre, amelyről megesküdött az ÚR atyáinknak, hogy nekünk adja. A pap vegye el kezedből a kosarat, és tegye le Istenednek, az ÚRnak oltára elé. Te pedig ezt mondd Istenednek, az ÚRnak a színe előtt: Bolyongó arámi volt az ősöm, aki lement Egyiptomba, és jövevény volt ott kevesedmagával, de nagy, erős és hatalmas néppé lett ott. Az egyiptomiak azonban rosszul bántak velünk, nyomorgattak, és kemény munkát végeztettek velünk. Akkor segítségért kiáltottunk az ÚRhoz, atyáink Istenéhez, az ÚR pedig meghallotta szavunkat, és meglátta nyomorúságunkat, gyötrelmünket és sanyarú sorsunkat. És kihozott bennünket az ÚR Egyiptomból erős kézzel és kinyújtott karral, nagy és félelmetes tettek, jelek és csodák között. Azután behozott bennünket erre a helyre, és nekünk adta ezt a földet, a tejjel és mézzel folyó földet. Azért hoztam most ide a termés legjavát arról a földről, amelyet te adtál nekem, URam! Így tedd azt oda Istenednek, az ÚRnak színe elé, és borulj le Istenednek, az ÚRnak színe előtt! Azután örvendezz mindannak a jónak, amit Istened, az ÚR ad neked és házad népének, örvendezz a lévitával és a közötted lakó jövevénnyel együtt!

5Móz 26,1-11.

AMIT ISTEN TETT

Behozott bennünket erre a helyre, és nekünk adta a tejjel és mézzel folyó földet. Azért hoztam most ide a termés legjavát arról a földről, amelyet te adtál nekem, URam. (5Móz 26,9-10)

Már több mint egy éve készülök arra, hogy teljes munkaidőben végezzem a lelkészi szolgálatot. Úgy gondoltam, hogy az addigi megtakarításaimra fogok támaszkodni, de a mostani gazdasági változások újfajta bizonytalanságot ébresztettek bennem: vajon megengedhetem-e magamnak, hogy otthagyjam a jelenlegi állásomat? Isten fog gondoskodni rólam? Azon gondolkodtam, hogy csökkentsem-e az egyháznak adandó tizedemet.
Ekkoriban a lelkész az 5Móz 26-ot olvasta fel az adományok összegyűjtése előtt. Sok bibliai szakasz szól a tizedről, és arról biztosítanak, hogy Isten gondoskodni fog rólunk. Ebben a szakaszban az adományozó kijelenti azt, amit Isten már megtett.
Ahogy ezen tűnődöm, rá kell jönnöm, hogy Isten már nagy dolgokat tett az életemben. Isten az én Teremtőm, Megváltóm, tehát bízhatom az ő gondoskodásában, ami kiterjed a jövőmre is. Isten teljes munkaidős szolgálatra hívott el. Ebben biztos vagyok. És mert Isten hívott el, gondoskodni fog rólam.
Erre gondolva az anyagiak többé nem izgatnak. Természetesen vannak anyagi szükségeim, de Isten eddig is hűséges volt, és az is marad. Tudom, hogy a Mindenható már gondoskodott rólam, és megnyugvást találok ebben a bizonytalan időben.

Imádság: Istenünk, segíts emlékezni, hogyan gondoskodtál rólunk a múltban, és bízni, hogy így lesz a jövőben is. Ámen.

Adakozom, mert Isten már korábban megajándékozott.
Andrew Michael Ardoin (Louisiana, USA)

IMÁDKOZZUNK A TELJES MUNKAIDŐS LELKÉSZEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek