2022. október 26. szerda

Ezt mondja az ÚR: Majd ha eltelik a babiloni hetven esztendő, akkor gondom lesz rátok, és valóra váltom azt a jót, amelyet megígértem, és visszahozlak benneteket erre a helyre. Mert csak én tudom, mi a tervem veletek - így szól az ÚR -: jólétet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövő az, amelyet nektek szánok. Ha segítségül hívtok, és állhatatosan imádkoztok hozzám, akkor meghallgatlak benneteket. Ha kerestek majd, megtaláltok engem, ha teljes szívből kutattok utánam. Megengedem majd, hogy megtaláljatok - így szól az ÚR -, és jóra fordítom sorsotokat: összegyűjtelek titeket minden nép közül; mindenhonnan, ahová csak szétszórtalak - így szól az ÚR -, és visszahozlak erre a helyre, ahonnan fogságba vitettelek titeket.

Jer 29,10-14.

A PUZZLE RÉSZE

Mert úgy tetszett neki, hogy megismertesse velünk az ő akaratának titkát, amelyet kijelentett őbenne (Ef 1,9)

Az egyik kedvenc hobbim a foltvarrás. Így egy barátomtól kaptam ajándékba egy puzzle-t, amin különféle steppeléses minták voltak. Ahogy válogattam és rendezgettem a darabokat, találtam egyet, amelynek olyan fura formája és különleges színe volt, hogy azt hittem, másik puzzle-ből keveredett ide. Félretettem, és folytattam a puzzle kirakását, azonban egy darab hiányzott. Meglepetésemre pont az a darab hiányzott, amit félretettem. Tökéletesen illett a képbe.
Ez emlékeztetett Isten akaratára. Ahogy a fura alakú puzzledarab, mi is úgy gondolhatjuk, hogy nem tudunk beilleszkedni, vagy nem értjük, hogy Isten miért nem változtatja meg a jelenlegi helyzetünket. De ahogy az a darab is beleillett a képbe, úgy mi is beleillünk Isten tervébe. Isten látja a teljes képet, amíg mi csak egy darabot észlelünk belőle. A Szentírás azt mondja, hogy Istennek terve van velünk. Rajtunk múlik, hogy hűségesek maradunk-e, tudva, hogy az életünk tökéletesen beleillik Isten tervébe.

Imádság: Istenünk, segíts, hogy hűségesek legyünk hozzád, akármilyennek látjuk is a körülményeinket! Köszönjük Fiadat, aki reményt ad nekünk. Ámen.

Bízom abban, hogy Isten látja a teljes képet.
Jane Rager (Virginia, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK BÁTORTALANOK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek