2022. október 29. szombat

Mózesnek, az ÚR szolgájának halála után ezt mondta az ÚR Józsuénak, Nún fiának, Mózes szolgájának: Mózes, az én szolgám meghalt. Most azért indulj, kelj át itt a Jordánon, te és ez az egész nép arra a földre, amelyet Izráel fiainak adok. Nektek adok minden helyet, amelyre lábatokkal léptek, ahogyan megígértem Mózesnek. A pusztától és a Libánontól a nagy folyamig, az Eufrátesz folyamig, nyugat felé pedig a Nagy-tengerig a ti területetek lesz a hettiták egész országa. Senki sem állhat ellened egész életedben. Veled leszek, ahogyan Mózessel is vele voltam. Nem hagylak magadra téged, és nem hagylak el. Légy erős és bátor, mert te teszed ezt a népet annak az országnak az örökösévé, amelyről megesküdtem atyáiknak, hogy nekik adom. Csak légy erős és igen bátor, tartsd meg és teljesítsd mindenben azt a törvényt, amelyet Mózes, az én szolgám parancsolt neked. Ne térj el attól se jobbra, se balra, hogy boldogulj mindenütt, amerre csak jársz. Ne hagyd abba ennek a törvénykönyvnek az olvasását, arról elmélkedj éjjel-nappal, őrizd meg és tartsd meg mindazt, ami ebben meg van írva. Akkor sikerrel jársz utadon, és boldogulsz. Megparancsoltam neked, hogy légy erős és bátor. Ne félj, és ne rettegj, mert veled van Istened, az ÚR mindenütt, amerre csak jársz.

Józs 1,1-9.

MEGÉRI

Ne hagyd abba ennek a törvénykönyvnek az olvasását, arról elmélkedj éjjel-nappal, őrizd meg és tartsd meg mindazt, ami ebben meg van írva. (Józs 1,8)

Két száraz, kihalóban lévő bokor állt a kertünkben. Nagy volt a hőség, de annyira elvesztem a mindennapi munkában, hogy elfelejtettem locsolni őket. Megmenthetőek vagy az elhanyagolásom áldozatai?
Bekapcsoltam a slagot, és hagytam, hogy elöntse a víz a földet a bokrok körül napi kétszer két napig. Nem változott semmi. De a harmadik napon észrevettem, hogy kicsit zöldebbek és nem lógnak le annyira a bokrok ágai. Folytattam a locsolást. A negyedik napon szép egyenesen, egészségesen álltak a bokrok. Megérte az extra odaadás és locsolás.
Úgy, ahogy a bokroknak a kertben is szüksége van odaadásra és figyelemre, úgy van erre szüksége a hitéletemnek is. Ha nem helyezem előtérbe a lelki növekedést, akkor a lelkem szenvedni fog. Ahogy a növényeknek vízre, úgy a lelkemnek figyelemre van szüksége. Folyamatos imádság, bibliaolvasás, istentiszteleten való részvétel által képes vagyok élő és élénk kapcsolatot fenntartani Istennel a megpróbáltatások közepette is.

Imádság: Istenünk, segíts, hogy arra figyeljünk, ami igazán fontos: a lelkünk ápolására. Ámen.

Ma Isten igéjét tanulmányozva, figyelek a lelki növekedésemre.
Jewell Johnson (Arizona, USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKINEK SZÜKSÉGE VAN BÁTORÍTÁSRA A HITÉBEN!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2022 Október
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek