2022. november 2. szerda

Az ÚR ezt mondta Abrámnak:
Menj el földedről, rokonságod közül és atyád házából arra a földre, amelyet mutatok neked! Nagy néppé teszlek, és megáldalak, naggyá teszem nevedet, és áldás leszel. Megáldom a téged áldókat, s megátkozom a téged gyalázókat. Általad nyer áldást a föld minden nemzetsége. Abrám elment, ahogyan azt az ÚR mondta neki, és Lót is vele ment. Abrám hetvenöt éves volt, amikor kijött Háránból.

1Móz 12,1-4.

SOHASEM TÚL ÖREG

Abrám hetvenöt éves volt, amikor kijött Háránból. (1Móz 12,4)

"Nem gondoljátok, hogy a gyülekezeti imalistánkon szereplő emberek tudni szeretnék, hogy imádkozunk értük?" - kérdezte a nagymamám egyik vasárnap reggel. A rákövetkező hat évben ezután imakártyákat küldött mindenkinek, aki szerepelt az imalistáján. 2003-ban egészségügyi problémák miatt abba kellett hagynia ezt a szolgálatot, de addigra már több mint 12 000 darab imakártyát küldött!
A nagymamám 78 éves volt, amikor elkezdte imakártya-szolgálatát. A kései életkorban felvállalt szolgálata engem Ábrahámra emlékeztetett, aki 75 éves volt, amikor Isten elhívta őt. Istennek nagy célja volt Ábrahám életével, megáldotta általa a világ minden emberét (1Móz 12,1-3).
Ahogyan Isten ihlette nagyanyámat, hogy emberek ezreinek közvetítsen áldást, az ő terve volt az is, hogy Ábrahámon keresztül sokakat áldjon meg. Mi történt volna, ha Ábrahám elutasítja Isten hívását, mert túl öregnek érzi magát ahhoz, hogy bárkinek is áldást jelentsen? Hány ember esett volna el az imakártya-szolgálat áldásától - amely a mai napig tart -, ha a nagymamám nemet mondott volna Isten hívására? Soha nem vagyunk túl öregek, hogy beteljesítsük Isten szándékait. Amikor hűségesen szolgálunk, Isten sok embert megáld rajtunk keresztül.

Imádság: Atyánk, köszönjük, hogy szolgálatodra hívtál minket, életkorunktól függetlenül. Erősíts meg bennünket, hogy egész életünkben végezhessük a te jó munkádat! Ámen.

Milyen szolgálatra hív engem Isten az év ezen időszakában?
Janine Kuty (Virginia, USA)

IMÁDKOZZUNK A GYÜLEKEZETÜNKBEN LÉVŐ IDŐSEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek