2022. november 7. hétfő

Akkor hasonló lesz a mennyek országa ahhoz a tíz szűzhöz, akik vették a lámpásukat, és kimentek a vőlegény fogadására. Öt közülük balga volt, öt pedig okos. A balgák ugyanis amikor magukhoz vették lámpásukat, nem vittek magukkal olajat, az okosak viszont a lámpásukkal együtt olajat is vittek korsókban. Mivel pedig a vőlegény késett, mindnyájan elálmosodtak, és elaludtak. Éjfélkor azután kiáltás hangzott: Íme, a vőlegény! Jöjjetek a fogadására! Ekkor ezek a szüzek mind felébredtek, és rendbe hozták a lámpásukat. A balgák így szóltak az okosakhoz: Adjatok nekünk az olajotokból, mert a lámpásunk kialszik. Az okosak így válaszoltak: Hátha nem lesz elég nekünk is meg nektek is, menjetek inkább a kereskedőkhöz, és vegyetek magatoknak! Amíg azok vásárolni voltak, megjött a vőlegény, és akik készen voltak, bementek vele a menyegzőre. Azután bezárták az ajtót. Később megérkezett a többi szűz is, és így szóltak: Uram, uram, nyiss ajtót nekünk! Ő azonban így válaszolt: Bizony mondom nektek, nem ismerlek titeket. Vigyázzatok tehát, mert sem a napot, sem az órát nem tudjátok!

Mt 25,1-13.

ÖRÖMTELI TALÁLKOZÁS

Így szól az, aki ezekről bizonyságot tesz: Bizony, hamar eljövök. Ámen. Jöjj, Uram Jézus! (Jel 22,20)

Izgatottak lettünk, amikor a Kanadában élő lányunk közölte velünk, hogy meglátogat minket Indiában. Különösen szerettük volna látni 20 hónapos unokánkat, Jonathant. Elkezdtünk tehát alaposan felkészülni Jonathan érkezésére, mivel az indiai éghajlat, kultúra és az ételek egészen mások, mint Kanadában.
A családként eltöltött időnk felejthetetlenül élvezetes volt. Találkozásunk öröme engem egy újabb nagy találkozásra, a Béke Fejedelmének második eljövetelére emlékeztetett. Jézus azt mondja: "elmegyek helyet készíteni a számotokra" és "ismét eljövök, és magam mellé veszlek titeket, hogy ahol én vagyok, ti is ott legyetek." (Jn 14,2-3)
De a lányom látogatásával ellentétben fogalmunk sincs arról, mikor jön el újra Jézus. Bölcs dolog lenne, ha úgy készülnénk, mint az okos szüzek, akik felkészülten vártak a vőlegényre, amikor az éjfélkor megjött. Amíg a Béke Fejedelme vissza nem tér, várjunk türelmesen és reménységgel.

Imádság: Drága Urunk, segíts, hogy mindig emlékezzünk arra, hogy idegenek vagyunk ezen a földön! (Zsid 11,13) Taníts, hogy hűségesek maradjunk, miközben Jézus visszatérését várjuk! "Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved, jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is; mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma..." Ámen. (Mt 6, 9-13)

Krisztus visszajövetele örömteli találkozás lesz.
Ravina Prabodh Diarsa (Gujarat, India)

IMÁDKOZZUNK AZ EGYMÁSTÓL TÁVOL ÉLŐ CSALÁDTAGOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek