2022. november 8. kedd

Ki választana el minket Krisztus szeretetétől? Nyomorúság, vagy szorongattatás, vagy üldözés, vagy éhezés, vagy mezítelenség, vagy veszedelem, vagy fegyver? Amint meg van írva: "Teérted gyilkolnak minket nap mint nap, annyira becsülnek, mint vágójuhokat." De mindezekben diadalmaskodunk az által, aki szeret minket. Mert meg vagyok győződve, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelmek, sem jelenvalók, sem eljövendők, sem hatalmak, sem magasság, sem mélység, sem semmiféle más teremtmény nem választhat el minket Isten szeretetétől, amely megjelent Krisztus Jézusban, a mi Urunkban.

Róm 8,35-39.

EGY KISCICA SZERETETE

Sem magasság, sem mélység, sem semmiféle más teremtmény nem választhat el minket Isten szeretetétől, amely megjelent Krisztus Jézusban, a mi Urunkban. (Róm 8,39)

Soha nem voltam nagy barátja a macskáknak. Az egyik reggel azonban egy éhes cica jelent meg a konyhaajtómban, és adtam neki egy húsgombócot. Ez a nap jelentette a macskák iránti szeretetem kezdetét, és elvezetett Isten irántunk való nagy szeretetének mélyebb megértéséhez.
Mindig is nehezen tudtam elfogadni az Isten irántunk érzett feltétlen szeretetéről szóló tanítást. Nem értettem, hogyan tudott Isten továbbra is ennyire szeretni minket, bár mindent megtettünk, hogy eltaszítsuk őt magunktól. A Biblia mégis azt mondja, hogy Isten szeret minket annak ellenére, amit teszünk. Az, hogy már van egy macskám, új módon segített megértenem ezt, mert bármit is csinált a cica - elfutott előlem, nem törődött velem, vagy más apró bosszúságot okozott -, nem számított. Feltétel nélkül szerettem, annyira, hogy semmi sem ártott a vele való kapcsolatomnak.
Végre rájöttem, hogy Isten így szeret minket, és "sem magasság, sem mélység, sem semmi más az egész teremtett világban nem választhat el minket az ő szeretetétől a Krisztus Jézusban, a mi Urunkban". Nem számít, mit teszek, hányszor utasítom el őt, Isten mindig ott van, hogy szeressen.

Imádság: Drága Urunk, segíts, hogy jobban megismerhessünk és jobban szeressünk téged! Ámen.

Isten minden teremtményétől tanulhatunk valamit.
Ken Roberts (New Jersey, USA)

IMÁDKOZZUNK A KÓBOR ÁLLATOK BEFOGADÓIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek