2022. november 10. csütörtök

Amikor pedig az Emberfia eljön az ő dicsőségében, és vele az angyalok mind, akkor odaül dicsősége trónjára. Összegyűjtenek elé minden népet, ő pedig elválasztja őket egymástól, ahogyan a pásztor elválasztja a juhokat a kecskéktől. A juhokat jobb keze felől, a kecskéket pedig bal keze felől állítja. Akkor így szól a király a jobb keze felől állókhoz: Jöjjetek, Atyám áldottai, örököljétek az országot, amely készen áll számotokra a világ kezdete óta. Mert éheztem, és ennem adtatok, szomjaztam, és innom adtatok, jövevény voltam, és befogadtatok, mezítelen voltam, és felruháztatok, beteg voltam, és meglátogattatok, börtönben voltam, és eljöttetek hozzám. Akkor így válaszolnak neki az igazak: Uram, mikor láttunk téged éhezni, hogy enned adtunk volna, vagy szomjazni, hogy innod adtunk volna? Mikor láttunk jövevénynek, hogy befogadtunk volna, vagy mezítelennek, hogy felruháztunk volna? Mikor láttunk betegen vagy börtönben, hogy elmentünk volna hozzád? A király így felel majd nekik: Bizony mondom nektek, valahányszor megtettétek ezeket akár csak eggyel is az én legkisebb testvéreim közül, velem tettétek meg.

Mt 25,31-40.

KEDVESSÉG MINDENEKFELETT

Mert éheztem, és ennem adtatok, szomjaztam, és innom adtatok, jövevény voltam, és befogadtatok, mezítelen voltam, és felruháztatok, beteg voltam, és meglátogattatok, börtönben voltam, és eljöttetek hozzám. (Mt 25,35-36)

Az elmúlt években azt vettem észre, hogy megnövekedett a kedvességgel kapcsolatos közösségi üzenetküldés. Például a "Légy kedves!" került az e-mail aláírásokhoz a közösségi médiafelületeken, megjelenik a pólókon és az arcmaszkokon. A "Kedvesség mindenekfelett" pedig a társadalmi igazságosság új csatakiáltása lett.
A Mt 25,35-36-ban Jézus bemutatja a keresztény kedvesség örök érvényű fontosságát: táplálni az éhezőket és csillapítani az emberek szomját; befogadni az idegent és felruházni a mezítelent; gondozni a betegeket és a látogatni az elítélteket. Ez a kedvesség több, mint egy barátságos életvitel. Elkötelezettséget jelent minden ember alapvető szükségleteinek kielégítésére. Ezek a tettek valóban mindent jelentenek sok olyan ember számára, aki nagy szükségben van. A radikális kedvesség pedig ajtót nyit az áldásokra, az örök életre és Isten országára. Amikor kedvesek vagyunk és gondoskodunk a rászorulókról, Jézussal törődünk.
Kedvesség nélkül az igazságosságra törekvés nem teljes. A "kedvesség mindenekfelett" egyesíti a keresztényeket.

Imádság: Urunk, Jézus, mutasd meg, hogyan éljük meg a kedvességet ezekben a kihívásokkal teli időkben! Ámen.

A keresztény kedvesség cselekedetei igazságosságot munkálnak.
Siera Grace Toney (Washington DC, USA)

IMÁDKOZZUNK TÖBB KEDVESSÉGÉRT A VILÁGBAN!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek