2022. november 11. péntek

A fáraó ekkor megparancsolta egész népének: Minden újszülött héber fiút dobjatok a Nílusba, csak a leányokat hagyjátok életben!
Egy Lévi házából való férfi elment, és feleségül vette Lévi egyik leányutódját. Az asszony teherbe esett, és fiút szült. Amikor látta, hogy milyen szép, három hónapig rejtegette. Amikor azonban nem tudta már tovább rejtegetni, fogott egy gyékénykosarat, bekente szurokkal és gyantával, majd beletette a gyermeket, és kitette a Nílus partján a sás közé. A gyermek nővére pedig ott állt távolabb, hogy megtudja, mi történik vele. A fáraó leánya éppen odament, hogy megfürödjék a Nílusban, cselédjei meg ott járkáltak a Nílus mentén. Megpillantotta a kosarat a sás között, odaküldte a szolgálóleányát, és kihozatta azt. Fölnyitotta, és meglátta a gyermeket; hát egy síró fiú volt! Megszánta, és ezt mondta: A héberek gyermekei közül való ez. A kisfiú nővére pedig ezt kérdezte a fáraó leányától: Ne menjek, és ne hívjak egy szoptató asszonyt a héberek közül, aki majd szoptatja neked a gyermeket? A fáraó leánya így felelt: Eredj! A leány elment, és a gyermek anyját hívta oda. Vidd magaddal ezt a gyermeket - mondta neki a fáraó leánya -, és szoptasd őt helyettem, én pedig megadom jutalmadat! Az asszony magához vette a gyermeket, és szoptatta. Amikor a gyermek nagyobb lett, elvitte a fáraó leányához, aki a fiává fogadta. Mózesnek nevezte el, mert ezt mondta: A vízből húztam ki.

2Móz 1,22-2,10.

MÓZES TÖRTÉNETE

Amikor a gyermek nagyobb lett, Mózes anyja elvitte a fáraó leányához, aki a fiává fogadta. Mózesnek nevezte el, mert ezt mondta: A vízből húztam ki. (2Móz 2,10)

Mózes története Isten kegyelmére és gondoskodására emlékeztet. Különösen megható számomra az, hogy Isten a fáraó rendelkezése ellenére megmentette őt. Addig tartotta a Nílus felszínén a gyékénykosarat, míg a fáraó lánya meg nem látta, és ki nem mentette. Micsoda váratlan fordulat, hogy a fáraó lánya figyelmen kívül hagyta apja rendelkezését, és Mózes anyját kérte, hogy szoptassa, majd saját fiaként nevelte fel! A fáraó lányának megjelenése és a gyermek felfedezése nem volt véletlen, ezek Isten tettei voltak, egy csodálatos terv Mózes megmentésére.
Mózes története bátorítás számunkra, hogy Isten minden tettére így gondoljunk az életünkben. Elmélkedésre hív bennünket, hogy hogyan fejezzük ki Isten iránti hálánkat megmentő kegyelméért saját és szeretteink életében. Hogyan magyarázzuk Isten irántunk való szeretetét és Jézus Krisztus megváltó munkáját? Isten csodálatos tettei határtalanok!
Képtelenek lennénk számba venni Isten áldásait. De biztosak lehetünk benne, hogy Isten, aki kegyelmet adott Mózesnek, hasonlóképpen segít és megtart bennünket.

Imádság: Drága Istenünk! Hálát adunk szeretetedért és megmentő kegyelmedért. Add, hogy jelenlétedet sohase tartsuk magától értetődőnek! Ámen.

Ma Isten kegyelmét fogom keresni.
B\'Kolly (Lagos, Nigéria)

ADJUNK HÁLÁT ISTEN GONDOSKODÁSÁÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek