2022. november 14. hétfő

Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Mert Isten nem azért küldte el a Fiút a világba, hogy elítélje a világot, hanem hogy üdvözüljön a világ általa. Aki hisz őbenne, az nem jut ítéletre, aki pedig nem hisz, már ítélet alatt van, mert nem hitt Isten egyszülött Fiának nevében.

Jn 3,16-18.

GYERE, AHOGY VAGY!

Mert Isten nem azért küldte el a Fiút a világba, hogy elítélje a világot, hanem hogy üdvözüljön a világ általa. (Jn 3,17)

Az országút közelében egy hirdetőtábla fiatal muszlim nőt ábrázolt csadorban. A feliraton ez állt: "Teljes mértékben befogadók vagyunk." Egy kis támadást éreztem a főiskolai reklámban. Miért kell erőltetni az Iszlám elfogadását? Aztán Jézus a szívemhez szólt: "Én teljesen elfogadó vagyok." Ahogy Jézus szavait a reakcióm mellé helyeztem, megdöbbentem. Éreztem bánatát, hogy nem tudom jól képviselni; szavai leleplezték vakbuzgóságomat.
Jézus előítéletektől mentes; ő fenntartás nélkül fogad minden embert, függetlenül a vallásától és a hátterétől. A farizeusokhoz hasonlóan én is igényeket támasztottam, hogy az emberek megfeleljenek különböző feltételeknek ahhoz, hogy Isten elfogadja és szeresse őket. Isten azonban mélységesen szeret és értékel minden embert. Isten Fia megfizette a végső árat minden emberért.
Isten mindannyiunkat úgy hív, ahogyan vagyunk. Isten extravagáns szeretetének és elfogadásának ölelésében megváltás, megbocsátás és béke van. Ez mindenki számára jó hír!

Imádság: Szerető Istenünk, hálát adunk, hogy elfogadsz bennünket úgy, ahogy vagyunk. Mutasd meg a bennünk lévő előítéletet, hogy megbánjuk! Add, hogy szívünk és hozzáállásunk a tiedhez hasonló legyen! Ámen.

Jézus mindenkit jóságos szeretetén keresztül lát.
Donna Y. Gurr (Oregon, USA)

IMÁDKOZZUNK AZÉRT, HOGY ÉRTÉKESNEK TARTSUNK MINDEN EMBERT, AKIVEL TALÁLKOZUNK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek