2022. november 15. kedd

Mivel tehát megigazultunk hitből, békességünk van Istennel a mi Urunk Jézus Krisztus által. Őáltala járulhatunk hitben ahhoz a kegyelemhez, amelyben vagyunk, és dicsekszünk azzal a reménységgel is, hogy részesülünk Isten dicsőségében. Sőt, dicsekszünk a megpróbáltatásokkal is, mert tudjuk, hogy a megpróbáltatás szüli az állhatatosságot, az állhatatosság a kipróbáltságot, a kipróbáltság a reménységet; a reménység pedig nem szégyenít meg, mert szívünkbe áradt az Isten szeretete a nekünk adott Szentlélek által. Mert amikor még erőtlenek voltunk, a rendelt időben halt meg Krisztus az istentelenekért.

Róm 5,1-6.

A BIZONYTALANSÁG IDEJÉN

A reménység pedig nem szégyenít meg. (Róm 5,5)

A tokiói olimpiára 2020-ban került volna sor, de a COVID-19 miatt a japán kormány szükséghelyzetet hirdetett és elhalasztotta. Hirtelen karanténba kerültünk otthonainkban. Ezalatt feleségem szülés előtt két hónappal kórházba került. A kórházban látogatási tilalom volt.
Közben a lányunkkal otthon voltam, aki számára addig ismeretlen távoktatásban vett részt. És mivel az édesanyja, aki a legjobban megértette, kórházban volt, még inkább szenvedett.
A különböző kihívások közepette továbbra is olvastam a Csendes Perceket. Isten igéjének tanulmányozása és a hívők bizonyságtétele, akik szintén Istenben bíztak, reményt adott nekem. Amikor aztán a második lányunk megszületett, az új élet elmélyítette reménységemet. A kicsi tiszta szívéből sírt, amikor éhes volt. És amikor kapott enni, mosolygott, és láthatóan megbékélt. Felénk való bizalmát látva, rájöttem, hogy hasonló módon én is kifejezhetem szükségeimet Istennek. Hálás vagyok Isten kegyelméért, amit adott a szükség idején.

Imádság: Istenünk, adj egységet családjainkban! Tégy képessé bennünket, hogy közel maradjunk hozzád, függetlenül attól, hogy mivel kell szembenéznünk! Ámen.

Mindennap hálát adok Isten kegyelméért.
Kenichi Kurokawa (Tokió, Japán)

IMÁDKOZZUNK AZ ÚJDONSÜLT SZÜLŐKÉRT!

Hozzászólások   

#1 Kiraly Lorand 2022-11-15 09:19
Ma van egy eve ,hogy 62 eves Hary unokatestverem rakban elhunyt.Mindig is nagy rajogoja volt Japannak es a japan kulturanak,meg a gmail-cime is egy japan nev volt.Tudom ,hogy Istennel nincsenek veletlenek es o tokeletesen idozit mindent a mi rohano vilagunkban.Hal a legyen Neki es szent fianak Jezus Krisztusnak.

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek