2022. november 18. péntek

Amikor a sokasághoz értek, odament Jézushoz egy ember, térdre borult előtte, és ezt mondta: Uram, könyörülj a fiamon, mert holdkóros, és nagyon szenved: gyakran esik a tűzbe meg a vízbe is. Elhoztam őt tanítványaidhoz, de nem tudták meggyógyítani. Jézus így válaszolt: Ó, hitetlen és elfajult nemzedék, meddig leszek még veletek? Meddig szenvedlek még titeket? Hozzátok őt ide! Ekkor Jézus rákiáltott, és kiment abból az ördög, a gyermek pedig meggyógyult még abban az órában. Akkor a tanítványok külön odamentek Jézushoz, és megkérdezték: Mi miért nem tudtuk kiűzni? Ő így válaszolt: Kishitűségetek miatt. Bizony mondom nektek: ha akkora hitetek volna, mint egy mustármag, és azt mondanátok ennek a hegynek: Menj innen oda - akkor odamenne, és semmi sem volna nektek lehetetlen.

Mt 17,14-20.

MÉG AKKOR IS, HA...

Bizony, mondom nektek: Ha akkora hitetek volna, mint egy mustármag, és azt mondanátok ennek a hegynek: Menj innen oda - akkor odamenne, és semmi sem volna nektek lehetetlen. (Mt 17,20)

A következőt írta falra egy ismeretlen szerző a holokauszt idején: "Hiszek a napban, még ha nem süt is, hiszek a szeretetben, még ha nem is érzem, hiszek Istenben, ha épp hallgat csendben." Az író olyan találóan írja le a hitet - hinni valamiben anélkül, hogy látnánk. Amikor először olvastam a falfeliratot, azon méláztam, hogyan lehetett valakinek ilyen mély hite abban a szörnyű időszakban. Ki volt az a személy? Mi történt vele?
A mai olvasmányban a tanítványok azt akarták tudni, ők miért nem tudnak gyógyítani úgy, ahogyan Jézus. Ő azt válaszolta, azért, mert nincs elég hitük. Nem hitték el, hogy tudnak gyógyítani, emiatt képtelenek is voltak rá. Jézus továbbmegy, és azt mondja, hogy csak egy olyan kicsi hitre lenne szükségük, mint a mustármag, és akkor hegyeket tudnának elmozdítani. Néha a hitünk megpróbáltatik, néha Isten hallgat, néha pedig az imáink - úgy tűnik - válasz nélkül maradnak. De ahogy a nap létezik, még ha nem is látjuk, ugyanúgy Isten is velünk van, még ha nem is halljuk.

Imádság: Drága Istenünk, emlékeztess minket, hogy akkor is mellettünk vagy, amikor hallgatsz! Erősítsd a hitünket, ha elhagyottnak érezzük magunkat! Ámen.

Hiszem, hogy Isten jelen van az életemben.
Steve Wakefield (Alabama, USA)

IMÁDKOZZUNK OLYAN EMBEREKÉRT, AKIKET ÜLDÖZNEK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek