2022. november 24. csütörtök

Adjatok hálát az ÚRnak, mert jó, mert örökké tart szeretete! Így szóljanak az ÚR megváltottai, akiket megváltott az ellenség kezéből, és összegyűjtött a különböző országokból; keletről, nyugatról, északról és délről.
Vannak, akik bolyongtak a pusztában, úttalan utakon, nem találtak lakott várost. Éheztek is, szomjaztak is, elcsüggedt a lelkük. De az ÚRhoz kiáltottak nyomorúságukban, és ő kimentette őket szorult helyzetükből. A helyes útra vezette őket, hogy lakott városba jussanak. Adjanak most hálát az ÚRnak szeretetéért, az emberekkel tett csodáiért, mert megitatta a szomjazókat, és jól tartotta az éhezőket.

Zsolt 107,1-9.

MINDÖRÖKKÉ HÁLÁS

Minden jó adomány és minden tökéletes ajándék onnan felülről, a világosság Atyjától száll alá, akiben nincs változás, sem fénynek és árnyéknak váltakozása. (Jak 1,17)

A lányom nagyon szeret hálaadási dekorációt készíteni. Minden évben feldíszíti az ebédlőnket fényekkel, valamilyen pulykás dekorelemmel és őszi falevelekkel. Az egyik évben elkezdett egy új hagyományt: készített egy képet (polaroid kamerával) minden családtagról, ahogy megérkeztek a vacsorára. Aztán mindenkit megkért, hogy írja a kép alá, hogy miért hálás. A vacsora során pedig kitette a képeket. Abban az évben ez lett a beszélgetés témája. Ahogy arról beszélgettünk, kinek milyen áldásokban volt része és ki miért hálás, hatalmas hála öntötte el a szívünket.
A mindennapi stressz küzdelmeiben nehéz Isten ajándékaira figyelni. Könnyű elhinni, hogy a jó dolgok a mi saját munkánk eredményei, de a Jak 1,17 emlékeztet bennünket, hogy minden jó ajándék Istentől van. Milyen más lenne a szemléletünk, ha mindennap több időt töltenénk Isten áldásaira figyelve, és hálát adnánk az ő szeretetéért és hűségéért. A Zsolt 107,1 azt mondja: "Adjatok hálát az Úrnak, mert jó, mert örökké tart szeretete." Még a legrosszabb napjainkon is, amikor minden összeomlik, békére lelhetünk Isten szeretetében, és hálát adhatunk áldásaiért.

Imádság: Drága Istenünk, nyisd meg a szemünket és a szívünket, hogy felismerjük az ajándékaidat és áldásaidat, amiben nap mint nap részünk van. Ámen.

Javul a látásmódom, ha Isten szeretetére és gondoskodására gondolok.
Cindy C. Ragland (Virginia, USA)

IMÁDKOZZUNK AZÉRT, HOGY FELISMERJÜK ISTEN ÁLDÁSAIT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2022 November
Ke Sze Cs Szo Va
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek