2022. november 27. vasárnap

Siess, URam, hallgass meg, mert odavan a lelkem. Ne rejtsd el orcádat előlem, mert olyan leszek, mint a sírba leszállók! Hadd halljam minden reggel, hogy hűséges vagy, hiszen benned bízom! Ismertesd meg velem, melyik úton járjak, mert hozzád vágyódik lelkem. Ments meg ellenségeimtől, URam, nálad keresek oltalmat!
Taníts akaratod teljesítésére, mert te vagy Istenem! A te jó lelked vezéreljen az egyenes úton!

Zsolt 143,7-10.

ADVENT ELSŐ VASÁRNAPJA

Veled van Istened, az ÚR, ő erős, és megsegít. Repesve örül neked, megújít szeretetével, ujjongva örül neked. (Zof 3,17)

Karácsony általában a kedvenc időszakom, és mindig nagyon várom. Sok évvel ezelőtt mégis üresnek éreztem magam a közeledő ünnepek ellenére. A kapcsolatom egy férfival, akit szerettem és akivel a jövőmet terveztem, véget ért azon az őszön. Hirtelen céltalanná vált az életem.
Abban az évben otthon az özvegy édesapámmal töltöttem az ünnepeket. Egy borús késő decemberi napon kinéztem a konyhaablakon, és úgy éreztem, hogy ez a nyomott, borús idő az érzéseimet tükrözi. Amint megfordultam, észrevettem édesapám előjegyzési naptárát. Aznap, amikor érkeztem, bejegyezte a repüléssel kapcsolatos információkat. Alatta pedig egy kis megjegyzés: "Lisa hazajön! Hurrá! Örülök!"
Hirtelen elárasztott a szeretet. Hogyan is érezhetem magam ilyen kiüresedettnek, ha ilyen nagy örömöt okoz édesapámnak a jelenlétem? Aztán eszembe jutott az is, hogy van nekem egy Mennyei Atyám is, aki szeret engem és örvendezik felettem, sőt még jobban, mint ahogy ezt az én édesapám teszi. Tudtam, hogy ez a szeretet átsegít a szakításomon és minden más nehéz időszakon, amivel szembe nézek. Most, évtizedekkel később, elmondhatom, hogy Isten szeretete folyamatosan megtart engem.

Imádság: Kegyelmes Istenünk, köszönjük kiapadhatatlan szeretetedet, mely életünk horgonya. Ámen.

Mint egy szerető szülő, Isten mindig örvendezik nekem.
Lisa Stackpole (Wisconsin, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK ÚGY ÉRZIK, ELUTASÍTJÁK ŐKET!

Hozzászólások   

#1 Kiraly Lorand 2022-11-27 06:39
Thank,you LISA ,greetings from Transylvania -KIRALY LORAND.GOD BLESS YOU!!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2022 November
Ke Sze Cs Szo Va
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek