2022. november 28. hétfő

Én vagyok az igazi szőlőtő, és az én Atyám a szőlősgazda. Azt a szőlővesszőt, amely nem terem gyümölcsöt énbennem, lemetszi, és amely gyümölcsöt terem, azt megtisztítja, hogy még több gyümölcsöt teremjen. Ti már tiszták vagytok az ige által, amelyet szóltam nektek. Maradjatok énbennem, és én tibennetek. Ahogyan a szőlővessző nem teremhet gyümölcsöt magától, ha nem marad a szőlőtőn, úgy ti sem, ha nem maradtok énbennem. Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: aki énbennem marad, és én őbenne, az terem sok gyümölcsöt, mert nélkülem semmit sem tudtok cselekedni. Ha valaki nem marad énbennem, kivetik, mint a lemetszett vesszőt, és megszárad; ezeket összegyűjtik, tűzre vetik és elégetik. Ha megmaradtok énbennem, és beszédeim megmaradnak tibennetek, akkor bármit akartok, kérjétek, és megadatik nektek. Az lesz az én Atyám dicsősége, hogy sok gyümölcsöt teremtek, és akkor a tanítványaim lesztek.

Jn 15,1-8.

LEPOROLVA

Maradjatok énbennem, és én tibennetek. Ahogyan a szőlővessző nem teremhet gyümölcsöt magától, ha nem marad a szőlőtőn, úgy ti sem, ha nem maradtok énbennem. (Jn 15,4)

A számítógépem napokig magától mindig kikapcsolt. Bármennyiszer is dugtam be a konnektorba, a rendszer elindult, aztán hirtelen minden leállt. Valaki eljött ellenőrizni az akkumulátort, de az is rendben volt. Újra kihúztam a csatlakozót a konnektorból, és észrevettem, hogy porszemcsék vannak rajta. Amikor letöröltem a port és újra csatlakoztattam a dugót, a számítógép elindult és normálisan működött.
Ez az élmény az igazi szőlőtővel, Krisztussal való kapcsolatunkat juttatta eszembe. Néha megengedjük, hogy szükségtelen, sőt veszélyes elemek, mint például a félelem, aggodalom, rosszindulatú gondolatok, irigység, gyűlölet vagy kapzsiság felhalmozódjanak elménkben és szívünkben. Ezek mind akadályt jelentenek a Krisztussal való kapcsolatunkban. Ha mindezeket a dolgokat imában és bűnbánatban átadjuk Istennek, ő eltávolítja őket, és megszabadít bennünket, hogy az ő hatalmában éljünk.

Imádság: Istenünk, Atyánk, segíts értelmünket mindig feléd irányítani, hogy eltávolíthassunk mindent, ami akadályozza a veled való kapcsolatunkat! Jézus nevében kérünk. Ámen.

Ha megtisztítom az elmémet a negatív gondolatoktól, Isten ereje sokkal szabadabban áradhat bennem.
Annette Poitier (Bahamák)

IMÁDKOZZUNK A SZÁMÍTÓGÉP-SZAKÉRTŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek