2022. november 30. szerda

Bizony, bizony, mondom nektek: aki hisz, annak örök élete van. Én vagyok az élet kenyere. Atyáitok a mannát ették a pusztában, mégis meghaltak. De ez az a kenyér, amely a mennyből szállt le, hogy aki eszik belőle, meg ne haljon. Én vagyok az az élő kenyér, amely a mennyből szállt le: ha valaki eszik ebből a kenyérből, élni fog örökké, mert az a kenyér, amelyet én adok oda a világ életéért, az az én testem.
A zsidók vitatkozni kezdtek egymás között, és ezt kérdezték: Hogyan adhatná ez nekünk a testét eledelül? Jézus így szólt hozzájuk: Bizony, bizony, mondom nektek: ha nem eszitek az Emberfia testét, és nem isszátok a vérét, nincsen élet tibennetek. Aki eszi az én testemet, és issza az én véremet, annak örök élete van, és én feltámasztom őt az utolsó napon. Mert az én testem igazi étel, és az én vérem igazi ital. Aki eszi az én testemet, és issza az én véremet, az énbennem marad, és én őbenne. Ahogyan engem az élő Atya küldött el, és én az Atya által élek, úgy az is, aki engem eszik, élni fog énáltalam. Ez az a kenyér, amely a mennyből szállt le; ez nem olyan, mint amilyet atyáitok ettek, és mégis meghaltak: aki ezt a kenyeret eszi, élni fog örökké. Ezeket a zsinagógában mondta, amikor Kapernaumban tanított.

Jn 6,47-59.

OK AZ ÜNNEPLÉSRE

Én vagyok az az élő kenyér, amely a mennyből szállt le: ha valaki eszik ebből a kenyérből, élni fog örökké, mert az a kenyér, amelyet én adok oda a világ életéért, az az én testem. (Jn 6,51)

Gyermekkoromban, bár családom keresztény volt, nem ünnepeltük meg a karácsonyt. Emlékszem, hogy láttam családokat a templomba sietni karácsonyeste, reggel pedig karácsonyi énekeket énekeltek, összegyűltek ünnepelni, és nagyon sok vidám karácsonyi dolgot csináltak - de mi nem.
Rákérdeztem, hogy miért ünnepeljük meg Jézus halálát és feltámadását, a születést pedig nem. Azt mondták: Jézus nem december 25-én született. De más napon sem ünnepeltük meg Jézus születését. Olyan volt, mintha meg sem született volna.
Most már felnőttként tanulom teljes mértékben megünnepelni a karácsonyt, megemlékezve Jézus születéséről és arról, hogy ő hajlandó volt közöttünk lakozni. Karácsony megünneplése eszembe juttatja a megbocsátást és a megváltást, melyet Jézus áldozata által kapunk. Ez az ünnepi időszak tökéletes alkalmat nyújt arra, hogy megosszam másokkal mindazt, amit az Élet Kenyerétől kaptam, lelki és anyagi értelemben is, és meghívjam őket, hogy velem együtt ünnepeljék meg Jézust, az élő kenyeret.

Imádság: Jézusunk, köszönjük, hogy eljöttél erre a világra. Szeretünk téged, és ígérjük, mindig követni fogunk. Ámen.

A karácsony Isten ajándékának, Jézusnak a megünneplése.
Adhiambo E. Ochien\'g (Nairobi, Kenya)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI ELSŐ ALKALOMMAL ÜNNEPLI MEG A KARÁCSONYT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2022 November
Ke Sze Cs Szo Va
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek